Orvosaink

Orvosaink

Dr. Sztahovits Petra

Dr. Sztahovits Petra

csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, IBCLC
Elérhetőségek
szuleszet@dunamedical.com
+36 1 790 7080
Kiemelt szakterület
laktációs tanácsadás
Nyelvtudás
angol
Rendelési idő
Csütörtök
15:00 - 18:00
Rendelési idő böngészése
Bemutatkozás, szakmai életrajz

2007-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán, majd a Heim Pál Gyermekkórházban dolgoztam rezidensként. 2009-ben koraszülött ikergyermekeim határozott irányba terelték az életem, az újszülött- és koraszülöttgyógyászat felé. A Honvédkórházban születtek, ahol később orvosként 8 évet töltöttem el 500-5000 g-os gyermekek gyógyításával. A szoptatás támogatása szintén saját gyermekeim miatt vált szívügyemmé.

Sajnos anno nagyon kevés segítséget kaptunk, sokat küzdöttünk. Harmadik gyermekem, kisebbik lányom tanított meg arra, hogyan is kellene „rendesen” működnie egy kisbabának… Mind a gyakori bőrkontaktus jótékony hatását, mind a helyes mellretételt és valódi, igény szerinti szoptatást, babára hangolódás esélyét tőle tanultam meg. 5 hónapos volt, amikor a Semmelweis Egyetem Laktációs szaktanácsadó vizsgára felkészítő szakra elkezdtünk járni, bár ő akkor többet tudott, mint én. 2014-ben tettem sikeres IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) vizsgát.

A laktációról szerzett sok tudás birtokában immár hitelesen tudtam segíteni az osztályon megforduló édesanyákat. Büszke vagyok arra, hogy egy remek csapat tagjaként elértük azt, hogy európai szinten kimagasló volt osztályunkon a kizárólag anyatejet kapó koraszülöttek aránya. Nem volt ritkaság, hogy egy akár 500 g-mal, 23. hétre megszületett babának 2 éves korában az volt a legnagyobb gondja, hogy a bölcsődébe nem akarták bevenni, mert még szopik...

2 éven át gyakorlati oktatója voltam a leendő laktációs szaktanácsadóknak, akik beleláthattak egy családbarát szemléletet képviselő koraszülött és újszülött osztály működésébe.

2019 áprilisában szakvizsgáztam csecsemő- és gyermekgyógyászatból. 2019 óta dolgozom a Semmelweis Egyetem Szülészeti-és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegén.

A rendelésen 18 éves kórtól fogadunk pácienst.

Nyelvtudás
angol