Bariátria

Bariátria

Bariátria

A bariátriai sebészet - azaz az elhízás sebészi kezelése - egy gyorsan terjedő sebészeti ág. Ennek egyik oka az, hogy az elhízás a fejlett világban szinte járványos méreteket ölt, másik az, hogy a hagyományos kezelések, így a fogyókúra, a gyógyszeres terápia sikertelensége esetén a műtéti megoldás hatásos megoldást jelenthet. A két leggyakrabban alkalmazott műtéttípus a sleeve gastrectomia, vagyis a csőgyomor képzés és a gastric bypass, azaz a gyomor áthidalás. Ezeket a műtéteket laparoszkóposan, apró bemetszéseken keresztül a hasüregbe vezetett eszközökkel végezzük.

Mindkét műtéttípus gyökeres, életre szóló változást, javulást eredményezhet a páciensek testsúlyában és egészségi állapotában. Mindkét műtét fajta óriási segítséget nyújt a táplálkozási szokások megváltoztatásában, de a tudatos életmódváltás iránti elkötelezettség elengedhetetlen a hosszú távú eredmény eléréséhez és fenntartásához.

A csőgyomor műtét technikailag valamivel egyszerűbb a gyomor bypass műtétnél és a kapcsolódó kockázatok valamivel kisebbek, ugyanakkor hatékonysága is kisebb lehet, illetve élettani hatása is eltérhet. Annak eldöntéséhez, hogy Önnek személyes adottságai alapján a felmerülő kockázatok tükrében melyik típusú bariátriai műtét elvégzése jelenthet nagyobb egészségnyereséget, konzultáljon bariátriai sebész szakorvosainkkal.

Kérjük, tekintse át az egyes műtéttípusokról szóló részletes tudnivalókat.

Csőgyomor műtét

Gyomor bypass műtét

 

 

Ismerje meg orvosainkat!

Dr. Káposztás Zsolt
Dr. Káposztás Zsolt
Sebész
Dr. Vasas Péter
Dr. Vasas Péter
Sebész
Dr. Káposztás Zsolt
Dr. Káposztás Zsolt
Sebész
Dr. Vasas Péter
Dr. Vasas Péter
Sebész
Szakorvosok böngészése