Gyomor bypass műtét

Gyomor bypass műtét

Gyomor bypass műtét Az elhízás sebészi kezelése - a bariátriai sebészet - gyorsan terjedő sebészeti ág. Ennek egyik oka az, hogy az elhízás a fejlett világban szinte járványos méreteket ölt, másik az, hogy a hagyományos kezelések, így a fogyókúra, a gyógyszeres terápia sikertelensége esetén a műtéti megoldás hatásos megoldást jelenthet. A két leggyakrabban alkalmazott műtéttípus a sleeve gastrectomia, a csőgyomor képzés és a gastric bypass, a gyomor áthidalás. Ezeket a műtéteket laparoszkóposan, apró bemetszéseken keresztül a hasüregbe vezetett eszközökkel végezzük. A korábban gyakran alkalmazott gyomorgyűrű ma már a perifériára szorult a magas visszahízási arány és gyakori szövődmények miatt.

Gyomor bypass műtét (gyomor áthidalás)

Nyugat-Európában a gyomor bypass műtét a leggyakoribb beavatkozás a kóros kövérség kezelésére, ami mostantól Budapesten is elérhető a Duna Medical Centerben.
A műtét során a sebész "kulcslyuk" technikával 5 apró metszést ejt a hasfalon. A műtét során egyszerre csökkenti a gyomor térfogatát, valamint a tápanyag útjának megváltoztatásával annak felszívódását is. A beavatkozás kb. 2 óra alatt zajlik le, a műtét során a sebészi team bél varrógépek segítségével készíti el a gyomor áthidalását.

A gyomor bypass műtéteknek köszönhetően a betegek testsúlyfeleslegének várhatóan 70%-a eltűnik 18-24 hónappal a műtét után.

Az ár nem tartalmazza a műtétet megelőző vizsgálatok és a műtétet követő ápolási csomag díját, valamint a műtét során esetlegesen felmerülő szükséges speciális eszközök és szövettani vizsgálat árát.

Dr. Vasas Péter
Dr. Vasas Péter
Sebész
Dr. Vasas Péter
Dr. Vasas Péter
Sebész
Szakorvosok böngészése

Árak
  • Gyomor bypass műtét
    2 432 000 Ft
Az árak tájékoztató jellegűek