Érsebészeti műtétek

Érsebészeti műtétek

Érsebészeti műtétek Az érsebészet az artériák és vénák megbetegedéseinek műtéti úton történő kezelésével foglalkozik. A leggyakoribb érbetegségek közé tartoznak a visszér problémák, az értágulati- és érszűkületi gondok, a trombózis, a lábszárfekély és nyirokkeringési zavarok.

Visszerek eltávolítása

A visszérbetegség kialakulásában számos tényezőnek lehet szerepe: ilyen a genetikai hajlam, az életmód és a terhesség is. A betegség a vénabillentyűk elégtelen működésével kezdődik, ennek következtében károsodik a vénafal és kitágul. A visszeresség miatt vénás pangás alakulhat ki, ami károsíthatja a bőr vérellátását és további súlyos problémákhoz vezethet. A visszérbetegség kezelésére többféle eljárás létezik. Szükség lehet életmódbeli változtatásokra, kompressziós pólya viselésére, gyógyszeres kezelésre vagy műtéti beavatkozásra is.

 • Hab-scleroterápia

A scleroterápia során injekciós tű segítségével gyulladáskeltő anyagot fecskendezünk a visszerekbe. Ettől az anyagtól a vénafalak összetapadnak, így elzárják a beteg eret. Az injekciós eljárás hatékony megoldás a pókhálóvénák, seprűvénák, kisebb oldalágak eltávolítására.

 • Hagyományos visszér-eltávolítás

Bizonyos esetekben szükség lehet a hagyományos sebészeti véna-eltávolításra, amely történhet altatásban vagy gerinc-érzéstelenítésben is. A visszereket 2-3 mm-es metszéseken keresztül távolítjuk el, így gyakorlatilag hegek nélkül gyógyul.

Dr. Banga Péter Vince
Dr. Banga Péter Vince
Érsebész
Dr. Nagy Zoltán
Dr. Nagy Zoltán
Sebész, Érsebész
Dr. Banga Péter Vince
Dr. Banga Péter Vince
Érsebész
Dr. Nagy Zoltán
Dr. Nagy Zoltán
Sebész, Érsebész
Szakorvosok böngészése

Árak
 • Anastomosis arterio-venosus sec. Cimino
  189 000 Ft
 • Crossectomia vagy stripping
  110 000 Ft
 • Visszér eltávolítás hagyományos
  446 000 Ft
 • Visszérragasztás (Venaseal) egy végtagon
  1 125 000 Ft
 • Visszérragasztás (Venaseal) két végtagon
  1 960 000 Ft
Az árak tájékoztató jellegűek