Kismama jóga

Kismama jóga

Kismama jóga Szeretettel várjuk Önt is kismama jóga foglalkozásainkra, ha betöltötte a 12. terhességi hetet és nem áll fenn terhességi veszélyállapot, ami miatt orvosa fokozott óvatosságra intette volna.

Kedvcsináló

A jóga az elme folyamatainak lecsendesítése. Ennek gyakorlása nem azt jelenti, hogy megszűntetjük a gondolkodást, hanem azt, hogy abban az egy órában, amíg a gyakorlatokat végezzük, megpróbálunk arra összpontosítani, mi zajlik a testünkben, milyen érzetek alakulnak ki ízületeinkben és izmainkban, és megpróbáljuk a cikázó gondolatinkat egy kicsit kordában tartani. Egy kis időre a termen kívül hagyjuk az aktuális problémáinkat, félelmeinket, aggodalmainkat, és a gyakorlásra, illetve befelé fókuszálunk, így növeljük testtudatosságunkat és koncentrációs képességünket.

A várandós jóga mindezek mellett a várandósság miatt bekövetkező testi változások kompenzálására, a panaszok megelőzésére és enyhítésére szolgál. A jóga során azonban nem az a cél, hogy megterhelő, nehéz gyakorlatokat végezzünk, hanem a kismama megtanuljon önmagára és magzatára figyelni, a gyakorlásra szánt időt vele együtt tölteni, ezzel is erősítve kapcsolatukat.

Minden kismamának, aki már betöltötte a 12. terhességi hetet, ajánlom a kismama jógát, hogy jó hangulatban, elvárások nélkül, önmaga megismeréséért és fejlődéséért együtt gyakorolhassunk.

Blaschke Rita
szülésznő és kismama jóga oktató

A jóga órák menete

A kismama jóga órák eltérnek az alap jóga óráktól. Nem az a célja, hogy izomerőt növeljen, vagy egyéb fárasztó kihívások elé állítsa a gyakorlót, hanem testileg és lelkileg ráhangolja az anyát az előtte álló feladatokra. Segít felkészülni a természetes szülésre, enyhíti a várandósság okozta változásokat, panaszokat, elősegíti a kapcsolódást a magzattal, a csoportos óráknak köszönhetően pedig közösséget hoz létre a kismamák körében.

A program egy rövid beszélgetéssel kezdődik arról, hogy ki hogyan érzi magát és hányadik hétben van, hiszen a trimesztertől függően más és más gyakorlatok ajánlottak. Ezt követi az elcsendesedés, ráhangolódás a gyakorlásra, a „fejben” megérkezésre. Magára a gyakorlásra, az átmozgatásra körülbelül 40 percet szánunk, a végén pedig egy rövid intimtorna és egy relaxáció zárja a programot.

Az ezt követő teázás alatt lehetőség nyílik kérdéseket feltenni az oktatónak.

A maximum 3 fős foglalkozás időtartama 1,5 óra, a választható időpontok:

  • hétfőnként 8:00 órától és
  • szerdánként 18:00 órától.

Szeretettel várjuk, ha már betöltötte a 12. terhességi hetet és nem áll fenn terhességi veszélyállapot, ami miatt orvosa fokozott óvatosságra intette volna. Időpont foglalásért hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 790 7070 telefonszámon!

Aktuális akciónk

Ha októberben szülészeti csomagot vásárol, ajándék 5 alkalmas kismama jóga bérletet adunk ajándékba.

Szülészeti csomagjainkról ide kattintva tájékozódhat.

Árak
  • Kismama jóga 1 alkalom
    5 500 Ft
  • Kismama jóga 5 alkalmas bérlet
    25 000 Ft
Az árak tájékoztató jellegűek