Hírek

Hírek

Fájdalomcsillapítás kínzó derék-, nyak- vagy hátfájásra!

2022-06-01
Beállt a dereka? Erős nyak-, váll-, hát- vagy deréktáji fájdalom kínozza, ami ellehetetleníti hétköznapi tevékenységeit? Erős ízületi fájdalom jelent meg? Mozdulni is alig bír? Jelentkezzen be fájdalomambulanciánkra, ahol gyors megkönnyebbülést nyújtunk szenvedéseire!
Fájdalomcsillapítás kínzó derék-, nyak- vagy hátfájásra!

Sokakkal előfordul, hogy egy rossz mozdulat után hirtelen vagy reggelre erős fájdalom jelentkezik, ami szinte lebénít, vagy úgy érezzük, mozogni vagy ülni, állni is alig bírunk. Derékfájásnál soksor isiász vagy lumbágó áll a háttérben. Az ilyen fájdalmaknak azonban többféle oka lehet, amit érdemes szakorvossal kivizsgáltatni. Ugyanakkor szorult helyzetünkben az a legfontosabb, hogy mielőbb enyhítsük az erős, kínzó fájdalmat.

A Duna Medical Center intenzív terápiás és aneszteziológus szakorvosai, akik a fájdalomcsillapítás szakértői, a megfelelő gyógyszeres kezeléssel gyors enyhülést nyújthatnak erős fájdalom esetén. Előfordulhat, hogy a kezelést néhány naponta, néhány alkalommal ismételni kell, illetve szükség lehet diagnosztikai vizsgálatokra, melyek feltárják a fájdalom okát, lehetőséget teremtve annak hosszú távú vagy végleges megszüntetésére. A Duna Medical Center szakorvosai és diagnosztikai háttere ebben is segítséget nyújthatnak.

Mit tegyek, ha gyors megoldást szeretnék kínzó fájdalmamra?

Küldjön emailt a fajdalom@dunamedical.com címre az alábbi tartalommal:

  1. Név
  2. Születési évszám
  3. Telefonszám
  4. Fájdalom fennállásának időtartama
  5. Fájdalom rövid leírása (milyen testtájon, milyen jellegű a fájdalom)
  6. Van-e mellkas-, hasi panasza, fejfájása?
  7. Van-e tumoros megbetegedése?

Fájdalomcsillapításban specialista szakorvosunk mielőbb, de maximum 3 napon belül jelentkezik, és egyezteti Önnel az ellátásának lehetőségeit és időpontját.

Milyen megoldást tudunk kínálni a fájdalom kezelésére?

  • fájdalomcsillapító infúzió: egy alkalommal, vagy szükség esetén kúraszerűen alkalmazzuk, maximum 5 alkalommal. Az infúzió összetételét a szakorvos határozza meg a páciens állapota alapján.
  • „idegblokád” injekció: egy speciális idegblokkoló folyadékot juttatunk a célterületbe, melynek hatására a fájdalom szinte azonnal megszűnik, és ez az állapot akár több hónapig is fennmaradhat.

Mindkét eljárást ambuláns módon alkalmazzuk. Az infúzió beadása 1-2 órát vesz igénybe, ezt követi egy megfigyelési szakasz. Az ellátás teljes időtartama tehát több óráig tarthat. Az idegblokád injekció beadását követően 1 órán át bent kell maradni fekve, szintén a megfigyelés érdekében.

Bővebben a fájdalomambulanciáról...