Dietetika

Szakrendelések

Dietetika

Dietetika Napjainkban egyre fontosabb szerepet kap a helyes táplálkozás, az egészségtudatos életmód. A dietetika, más néven táplálkozás tudomány elsődleges célja, hogy segítsen ennek személyre szabott kialakításában, illetve a már meglévő betegségekhez alkalmazkodó étrend létrehozásában.

Mikor érdemes dietetikushoz fordulni?

Ha bármilyen anyagcserével kapcsolatos vagy emésztőszervi betegségben szenved (ilyen lehet pl. a cukorbetegség, a Chron betegség, stb.), ha ételallergiája van (lisztérzékenység, laktózérzékenység, stb.), illetve csak szeretné megőrizni egészségét, tanácsot kérne fogyókúra vagy hízókúra megkezdéséhez, esetleg sportolás miatt van szüksége speciális étrend kialakítására.

A dietetikai vizsgálat menete

A dietetikai konzultáció során felmérésre kerül a páciens táplálkozási szokása és tápláltsági állapota, valamint az aktuális és korábbi betegségek és azokra alkalmazott terápia is. A maximális eredmény elérése érdekében, ezek fényében a dietetikus segít kialakítani egy személyre szabott, az egyedi problémákra fókuszált gyakorlatias táplálkozási tervet.  

A tanácsadás során a dietetikus kitér az élelmiszer-választék megítélésére, a nyersanyag-válogatás szempontjaira, a beszerzési lehetőségekre (ételrendelésre is) és a javasolt, valamint kerülendő konyhatechnológiai eljárásokra. Azonnal tud válaszolni a felmerülő kérdésekre, segít más szemszögből is megközelíteni egy-egy témát, valamint igény esetén bevonhatóak a családtagok / gondozók is.

A táplálkozási terv célja a pácienseket képessé tenni arra, hogy étrendjükkel és táplálkozásukkal kapcsolatosan tudatos és helyes döntéseket tudjanak meghozni.

Kovács-Nagy Vivien Kitti
Kovács-Nagy Vivien Kitti
Dietetikus
Kovács-Nagy Vivien Kitti
Kovács-Nagy Vivien Kitti
Dietetikus
Szakorvosok böngészése

Árak
  • Dietetikai szaktanácsadás, első alkalom
    30 000 Ft
  • Dietetikai szaktanácsadás, további alkalom
    25 000 Ft
Az árak tájékoztató jellegűek