Dietetika

Szakrendelések

Dietetika

Dietetika Napjainkban egyre fontosabb szerepet kap a helyes táplálkozás, az egészségtudatos életmód. A dietetika, más néven táplálkozás tudomány elsődleges célja, hogy segítsen ennek személyre szabott kialakításában, illetve a már meglévő betegségekhez alkalmazkodó étrend létrehozásában.

Mikor érdemes dietetikushoz fordulni?

Ha bármilyen anyagcserével kapcsolatos vagy emésztőszervi betegségben szenved (ilyen lehet pl. a cukorbetegség, a Chron betegség, stb.), ha ételallergiája van (lisztérzékenység, laktózérzékenység, stb.), illetve csak szeretné megőrizni egészségét, tanácsot kérne fogyókúra vagy hízókúra megkezdéséhez, esetleg sportolás miatt van szüksége speciális étrend kialakítására.

A dietetikai vizsgálat menete

A dietetikai konzultáció során felmérésre kerül a páciens táplálkozási szokása és tápláltsági állapota, valamint az aktuális és korábbi betegségek és azokra alkalmazott terápia is. A maximális eredmény elérése érdekében, ezek fényében a dietetikus segít kialakítani egy személyre szabott, az egyedi problémákra fókuszált gyakorlatias táplálkozási tervet.  

A tanácsadás során a dietetikus kitér az élelmiszer-választék megítélésére, a nyersanyag-válogatás szempontjaira, a beszerzési lehetőségekre (ételrendelésre is) és a javasolt, valamint kerülendő konyhatechnológiai eljárásokra. Azonnal tud válaszolni a felmerülő kérdésekre, segít más szemszögből is megközelíteni egy-egy témát, valamint igény esetén bevonhatóak a családtagok / gondozók is.

A táplálkozási terv célja a pácienseket képessé tenni arra, hogy étrendjükkel és táplálkozásukkal kapcsolatosan tudatos és helyes döntéseket tudjanak meghozni.

Horváth Kata
Horváth Kata
Dietetikus
Nagy Vivien
Nagy Vivien
Dietetikus
Horváth Kata
Horváth Kata
Dietetikus
Nagy Vivien
Nagy Vivien
Dietetikus
Szakorvosok böngészése

Árak
  • Dietetikai szaktanácsadás, első alkalom
    33 000 Ft
  • Dietetikai szaktanácsadás, további alkalom
    27 000 Ft
Az árak tájékoztató jellegűek