Fájdalomambulancia

Szakrendelések

Fájdalomambulancia

Fájdalomambulancia A fájdalom a leggyakoribb tünet, amivel a betegek orvoshoz fordulnak. Ennek ellenére a betegek gyakran nem részesülnek megfelelő fájdalomcsillapításban. Az akut fájdalom élettani szerepe, hogy a szervezetet figyelmeztesse a károsító ingerre, a krónikus fájdalom azonban szükségtelen stresszt, szenvedést okoz. Korábban a fájdalmat csupán tünetnek tekintették, de az idegrendszer működésének jobb megismerése alapján ma már tudjuk, hogy a krónikus fájdalom hosszú távon megváltoztatja az idegrendszer működését, a szervezetben élettani változást indít be. Fájdalommal nem kell együttélnünk, megfelelő kezeléssel elkerülhető.

Sokakkal előfordul, hogy egy rossz mozdulat után hirtelen vagy reggelre erős fájdalom jelentkezik, ami szinte lebénít, vagy úgy érezzük, mozogni vagy ülni, állni is alig bírunk. Derékfájásnál soksor isiász vagy lumbágó áll a háttérben. Az ilyen fájdalmaknak azonban többféle oka lehet, amit érdemes szakorvossal kivizsgáltatni. Ugyanakkor szorult helyzetünkben az a legfontosabb, hogy mielőbb enyhítsük az erős, kínzó fájdalmat.

A Duna Medical Center intenzív terápiás és aneszteziológus szakorvosai, akik a fájdalomcsillapítás szakértői, a megfelelő gyógyszeres kezeléssel gyors enyhülést nyújthatnak erős fájdalom esetén. Előfordulhat, hogy a kezelést néhány naponta, néhány alkalommal ismételni kell, illetve szükség lehet diagnosztikai vizsgálatokra, melyek feltárják a fájdalom okát, lehetőséget teremtve annak hosszú távú vagy végleges megszüntetésére. A Duna Medical Center szakorvosai és diagnosztikai háttere ebben is segítséget nyújthatnak.

Milyen panaszokkal érdemes fájdalomambulanciánkhoz fordulni?

Mozgásszervi panaszokkal rendelkező pácienseket várunk, ahol a panaszok hátterében ízületi, vázizomzat- illetve idegrendszeri elváltozás állhat. Hirtelen jelentkező vagy hosszabb ideje fennálló erős nyak-, váll-, hát-, derék-, csípő- vagy ízületi fájdalommal.

Mi a szolgáltatás tartalma?

A fájdalomcsillapításban specialista aneszteziológus szakorvos vizsgálat keretében felméri a páciens állapotát, fájdalma jellegét és erősségét, előírja a fájdalomcsillapító terápiát. Ennek alapján páciensünk megkapja a szükséges összetételű infúziós fájdalomcsillapító kezelést vagy injekciós beavatkozást. Bizonyos esetekben az infúziós kezelés néhány alkalommal történő megismétlésére is szükség lehet. Az egyes ismétlő kezelések egymást követő napokon vagy néhány napos szünetekkel is történhetnek.

Milyen panaszokat nem tudunk jelenleg ellátni?

A fájdalomambulancia keretei között nem vagyunk felkészülve daganatos betegségekből eredő fájdalmak, mellkasi fájdalmak, hasi fájdalmak és fejfájások kezelésére.

Előjegyzés módja

Kérjük, hívjon minket a +36 1 790 7070-es telefonszámon. Kollégáinknak az egyeztetés során az alábbi információkra lesz szükségük:

 1. Név
 2. Születési évszám
 3. Telefonszám
 4. Fájdalom fennállásának időtartama

Fontos tudnivalók:

 • Az infúziós kezelés megvalóstása 3-5 órás időtartamot igényel.
 • Az idegblokád alkalmazása gyors művelet, de azt követően legalább egy órás pihenés, megfigyelés szükséges.
 • A páciens egyik kezelés után sem vezethet autót.
Dr. Szentimrey-Pere Zsuzsa
Dr. Szentimrey-Pere Zsuzsa
aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály vezetője
Dr. Szentimrey-Pere Zsuzsa
Dr. Szentimrey-Pere Zsuzsa
aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály vezetője
Szakorvosok böngészése

Árak
 • Fájdalomambulancia - kontroll vizsgálat
  32 000 Ft
 • Fájdalomambulancia konzultáció
  37 000 Ft
 • Fájdalomambulancia konzultáció és 1 alkalmas infúziós fájdalomcsillapítás
  60 000 Ft
 • Fájdalomambulancia konzultáció és idegblokád fájdalomcsillapító kezelés
  67 000 Ft
 • Idegblokád kezelés (szakorvosi konzultáció nélkül)
  40 000 Ft
Az árak tájékoztató jellegűek