Gyomor bypass műtét

Bariátria

Gyomor bypass műtét

Az elhízás sebészi kezelése - a bariátriai sebészet - gyorsan terjedő sebészeti ág. Ennek egyik oka az, hogy az elhízás a fejlett világban szinte járványos méreteket ölt, másik az, hogy a hagyományos kezelések, így a fogyókúra, a gyógyszeres terápia sikertelensége esetén a műtéti megoldás hatásos megoldást jelenthet. A két leggyakrabban alkalmazott műtéttípus a sleeve gastrectomia, a csőgyomor képzés és a gastric bypass, a gyomor áthidalás. Ezeket a műtéteket laparoszkóposan, apró bemetszéseken keresztül a hasüregbe vezetett eszközökkel végezzük. A korábban gyakran alkalmazott gyomorgyűrű ma már a perifériára szorult a magas visszahízási arány és gyakori szövődmények miatt.

Gyomor bypass műtét (gyomor áthidalás)

Nyugat-Európában a gyomor bypass műtét a leggyakoribb beavatkozás a kóros kövérség kezelésére.
A műtétet laparoszkópos technikával végezzük, melynek során a sebész 5 apró metszést ejt a hasfalon, és a beavatkozást az ezeken keresztül bevezetett eszközökkel, műszerekkel végzi el. A beavatkozás kb. 2 óra alatt zajlik le, a sebészi team bélvarrógépek segítségével készíti el a gyomor áthidalását. A műtét egyszerre csökkenti a gyomor térfogatát, valamint a tápanyag útjának megváltoztatásával annak felszívódását is. Mivel a gyomor táplálékbefogadó képessége jelentősen csökken, a jóllakottság érzése már kis mennyiségű étel elfogyasztása után kialakul. Ez segít kontolálni a táplálékbevitelt. Az emésztőcsatorna egy részének kiiktatásával, áthidalásával az elfogyasztott tápanyag felszívódása is korlátozódik, ez szintén hozzájárul az egészséges testsúly kialakulásához.

Gyomor bypass műtét

A gyomor bypass műtéteknek köszönhetően a betegek testsúlyfeleslegének várhatóan 70-80%-a eltűnik 18-24 hónappal a műtét után. A tartós eredményhez új táplálkozási szokások kialakítására és fenntartására valamint életmódváltásra van szükség.

Az ár nem tartalmazza a műtétet megelőző vizsgálatok és a műtétet követő ápolási csomag díját, valamint a műtét során esetlegesen felmerülő szükséges speciális eszközök és szövettani vizsgálat árát.

Testsúlycsökkentő műtét komoly árelőnnyel!

Dr. Vasas Péter
Dr. Vasas Péter
Sebész
Dr. Vasas Péter
Dr. Vasas Péter
Sebész
Szakorvosok böngészése

Árak
  • Gyomor bypass - kedvezményes ár
    2 392 000 Ft
Az árak tájékoztató jellegűek