Hajátültetés

Plasztikai műtétek

Hajátültetés

A hajátültetés egyre népszerűbb eljárás a hajhullás vagy kopaszság kezelésére. A Liv Duna Medical Center csúcstechnológiájának és tapasztalt szakembereinek köszönhetően visszaadja Önnek a természetes és dús hajkoronát.

A hajátültetés egy sebészeti eljárás, mely során a páciens saját haját ültetik át egyik területről (donorterület) egy másikra (befogadó terület). A leggyakrabban használt technikák a FUE (Follicular Unit Extraction) és a FUT (Follicular Unit Transplantation).

Mikor van szükség hajátültetésre?

A hajátültetésre általában azokban az esetekben kerül sor, amikor a hajhullás már nem kezelhető kozmetikai vagy gyógyszeres módszerekkel. Ide tartozik az androgén alopecia (férfi típusú hajhullás), valamint bizonyos sérülések vagy a műtétek utáni helyreállítás.

A vizsgálat menete:

 1. Konzultáció: Első lépés a személyes konzultáció, ahol megbeszéljük az elvárásokat, és felmérjük a hajátültetés lehetőségeit.
 2. Tervezés: Az eljárás részletes tervezése, beleértve az donor- és befogadó területek kiválasztását.
 3. Előkészítés: A donorterület előkészítése és a hajfolliculusok kinyerése.
 4. Átültetés: A kinyert hajszálak átültetése a befogadó területre.

Gyógyulási folyamat:

A gyógyulás gyors, és a páciensek általában néhány nap alatt visszatérhetnek mindennapi tevékenységeikhez. A teljes hajnövekedés megfigyelése érdekében azonban több hónapra lehet szükség.

A beavatkozás utáni első öt napban az orvos antibiotikumokat írhat fel a páciensnek a lehetséges fertőzések megelőzésére. Amennyiben kellemetlenséget érez, szakértőink megfelelő fájdalomcsillapító használatát javasolhatják. A hajbeültetést követően kulcsfontosságú a hajtüszők életben tartása. Ennek érdekében rendkívül fontos, hogy az orvossal egyeztetett utasításokat szigorúan kövessük a gyógyulási folyamat különböző szakaszaiban.

Gyógyulási Folyamat:

A donorterület gyógyulása várhatóan, általában 4-7 napot vesz igénybe, a befogadó terület gyógyulása pedig jellemzően 7-10 nap.

Az eljárás után, a páciensek 4-5 nappal óvatosan viselhetnek vékony sapkát, de két héten át kerülniük kell a hosszantartó lefedést, mint például meleg sapka vagy sisak. Továbbá az beavatkozást követő nap már részt vehetnek könnyedebb fizikai tevékenységekben, de az intenzív testmozgást legalább szintén két héten keresztül kerülni kell.

Az érzéstelenítés miatt enyhe duzzanat alakulhat ki, amely átmeneti jellegű és nem vezet komplikációkhoz.

Fontos Tudnivalók:

 • A hajátültetés műtét befejeztével turbánszerű fejkötést kap a beteg, melyet másnap el lehet távolítani. Ajánlott, hogy az első 5-6 napban kizárólag langyos víz használatával mossuk a fejet. Ebben az időszakban csak ezt a típusú tisztítást javasoljuk. Ezután óvatosan, az ujjak segítségével történő finom masszírozással lehet segíteni a fejbőr tisztítását és a pörkök eltávolítását.
 • Tilos a beültetett területet vakarása, mivel ez károsíthatja a beültetéseket.
 • Kerülje a dohányzást legalább egy héten keresztül.
 • Egy héten át kerülje az alkoholt, a kávét, és a fűszeres ételeket.
 • Óvja a fejbőrét a napfénytől és kerülje a fizikai behatásokat.
 • Egy hétig ne látogasson fodrászatot, egy hónapig pedig kerülje a napozást, szaunázást, és úszást.

Miért válassza a Liv Duna Medical Centert?

 • Tapasztalt szakemberek
 • Legújabb technológiák
 • Kiváló páciensellátás
 • Személyre szabott kezelési terv

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, és tegye meg az első lépést a dús és természetes hajkorona felé!

Dr. Basar Oguzhan
Dr. Basar Oguzhan
Általános orvos, hajbeültetési szaktanácsadó
Dr. Basar Oguzhan
Dr. Basar Oguzhan
Általános orvos, hajbeültetési szaktanácsadó
Szakorvosok böngészése