Reumatológia

Szakrendelések

Reumatológia

Reumatológia A reumatológia a mozgásszervi betegségek konzervatív, azaz nem műtéti kezelésével foglalkozó szakterület. Ide sorolhatók a gerinc, a porckorongok, a csontok, az ízületek és a körülvevő szalagok, inak, izmok megbetegedései. A reumatológiai megbetegedések jellegzetes típusai a gyulladásos (autoimmun vagy anyagcsere eredetű) és a kopásos ízületi betegségek. A reumatológia foglalkozik a csontritkulás kezelésével és a gerincet érintő betegségekkel is. A reumás megbetegedések nagyon gyakoriak az idős korosztályban, de nem feltétlenül csak őket érintik, akár gyermekeknél is előfordulhatnak.

Milyen panaszokkal érdemes reumatológushoz fordulni?

Derék-, hát-, nyaki fájdalom

Ezeket a panaszokat gyakran a gerinc fokozott igénybevétele okozza. Kialakulhat például a rossz testtartás, a túlsúly, gyulladás vagy porckorong elváltozások következtében.

Ízületi fájdalom

Ízületi fájdalmat sok esetben az ízületek túlterhelése vagy enyhe sérülése okoz.

Ízületi gyulladás

Az ízületi gyulladás fájdalmat, merevséget okoz. Ha a páciens nem kap megfelelő kezelést, az ízületek fokozatosan károsodhatnak.

Fokozott törékenység, kóros és spontán törések

A fokozott törékenység és a spontán törések a csontritkulás legszembetűnőbb tünetei. Oka csontok tömegének és mésztartalmának csökkenése.

Ha mozgásszervi panaszai több héten át elhúzódnak, akadályozzák a mozgásban, illetve fájdalommal, merevséggel járnak mindenképpen érdemes szakorvoshoz fordulnia.

Dr. Dávid Dezső
Dr. Dávid Dezső
Reumatológus
Dr. Dávid Dezső
Dr. Dávid Dezső
Reumatológus
Szakorvosok böngészése

Árak
  • Reumatológiai kontroll vizsgálat
    32 000 Ft
  • Reumatológiai szakorvosi vizsgálat
    37 000 Ft
Az árak tájékoztató jellegűek