Reumatológia

Szakrendelések

Reumatológia

Reumatológia A reumatológia a mozgásszervi betegségek konzervatív, azaz nem műtéti kezelésével foglalkozó szakterület. Ide sorolhatók a gerinc, a porckorongok, a csontok, az ízületek és a körülvevő szalagok, inak, izmok megbetegedései. A reumatológiai megbetegedések jellegzetes típusai a gyulladásos (autoimmun vagy anyagcsere eredetű) és a kopásos ízületi betegségek. A reumatológia foglalkozik a csontritkulás kezelésével és a gerincet érintő betegségekkel is. A reumás megbetegedések nagyon gyakoriak az idős korosztályban, de nem feltétlenül csak őket érintik, akár gyermekeknél is előfordulhatnak.

Milyen panaszokkal érdemes reumatológushoz fordulni?

Derék-, hát-, nyaki fájdalom

Ezeket a panaszokat gyakran a gerinc fokozott igénybevétele okozza. Kialakulhat például a rossz testtartás, a túlsúly, gyulladás vagy porckorong elváltozások következtében.

Ízületi fájdalom

Ízületi fájdalmat sok esetben az ízületek túlterhelése vagy enyhe sérülése okoz.

Ízületi gyulladás

Az ízületi gyulladás fájdalmat, merevséget okoz. Ha a páciens nem kap megfelelő kezelést, az ízületek fokozatosan károsodhatnak.

Fokozott törékenység, kóros és spontán törések

A fokozott törékenység és a spontán törések a csontritkulás legszembetűnőbb tünetei. Oka csontok tömegének és mésztartalmának csökkenése.

Ha mozgásszervi panaszai több héten át elhúzódnak, akadályozzák a mozgásban, illetve fájdalommal, merevséggel járnak mindenképpen érdemes szakorvoshoz fordulnia.

Dr. Dávid Dezső
Dr. Dávid Dezső
Reumatológus
Dr. Sólyom István
Dr. Sólyom István
Reumatológus
Dr. Dávid Dezső
Dr. Dávid Dezső
Reumatológus
Dr. Sólyom István
Dr. Sólyom István
Reumatológus
Szakorvosok böngészése

Árak
 • Infúziós kúra gyógytornával, 5 alkalom
  200 000 Ft
 • Infúziós kúra, 5 alkalom
  148 900 Ft
 • Reumatológiai kontroll vizsgálat
  27 000 Ft
 • Reumatológiai szakorvosi vizsgálat
  30 000 Ft
Az árak tájékoztató jellegűek