Emlőrekonstrukció

Plasztikai műtétek

Emlőrekonstrukció

Emlőrekonstrukció A mellrák műtét nem szükségszerűen jár az emlő formájának végleges torzulásával. Az emlőrekonstrukciós műtétek során a mell és a mellbimbó esztétikusan helyreállítható. Az eljárások széles skálája ismert. Az emlő hiányzó szövetének pótlása történhet saját szövetekkel vagy szilikonból készült implantátumok és szövettágítók, ún. expanderek segítségével, illetve ezek ötvözésével. A megfelelő helyreállító műtét típusa a masztektómia módszerétől, a daganat stádiumától, a szükséges utókezeléstől és a beteg általános egészségi állapotától függ.

Mellrekonstrukciós műtétre akkor van szükség, ha a páciens mellét teljesen, vagy részlegesen el kellett távolítani (masztektómia), akár rosszindulatú daganat miatt, akár egy baleset folytán.

A mellrekonstrukciós műtét célja, hogy a sebész újraépítse a teljesen vagy részlegesen eltávolított mellet, kialakítva a megfelelő formát. Ehhez a páciens saját szövetét és/vagy implantátumot használ fel, hogy pótolja a hiányzó szöveteket. A rekonstrukciós folyamat akár több mellplasztikai beavatkozást is igényel, és része lehet a mellbimbó és a bimbóudvar helyreállítása is. A műtét során törekszünk a meglévő mellhez minél hasonlóbb mellforma kialakítására.

A műtétet követően a páciensnek nem kell külső protézist viselnie, ami jelentősen támogatja önbizalma helyreállítását, nőiessége megélését.

A mellrekonstrukciós műtétet altatásban végezzük. Egyszerűbb esetekben néhány centiméteres metszést ejtünk a mell alatt vagy a bimbó körül félkörívben, és ezen keresztül helyezzük be az implantátumot. Az implantátum kerülhet a meglévő mirigyállomány vagy a mellizom alá is. A rekonstrukció során az előző műtéti hegek eltávolítására és a deformációk korrigálására is sor kerülhet foglalja.

A műtét során - szükség esetén - speciális technikákat alkalmazunk, hogy a legjobb eredményt kapjuk. A két módszer a hátizomlebenyt (LD), illetve a hasilebenyt (TRAM) felhasználó eljárás. E két úgynevezett „lebenyforgatás” módszer során a hátról vagy a hasról forgatják át a mellre a bőrszövetet, így pótolva a hiányzó szöveteket.

A műtétet megelőző konzultáció során plasztikai sebészünk az eljárás módját, az alkalmazott technikát, annak lépéseit, a hegek helyét, az implantátum fajtáját és méretét részletesen egyezteti a pácienssel.

Dr. Kunos Csaba
Dr. Kunos Csaba
Plasztikai sebész
Dr. Kunos Csaba
Dr. Kunos Csaba
Plasztikai sebész
Szakorvosok böngészése

Árak
 • Emlő rekonstrukció - expander csere implantátumra
  1 634 000 Ft
 • Emlő rekonstrukció és hátizomlebeny plasztika
  2 406 000 Ft
 • Emlő sectoralis excisio - mirigymodellálás
  946 000 Ft
 • Emlőbimbó képzés
  544 000 Ft
 • Emlőmirigy eltávolítás és helyreállítás implantátummal
  1 975 000 Ft
 • Melanoma/emlőgóc kimetszés + sentinel
  1 041 000 Ft
 • Mell hegkorrekció
  622 000 Ft
 • Plasztikai sebészeti vizsgálat
  33 000 Ft
 • TRAM emlő rekonstrukció - hasilebeny plasztika
  2 903 000 Ft
Az árak tájékoztató jellegűek