Speciális sebészeti műtétek

Sebészeti műtétek

Speciális sebészeti műtétek

Büszkék vagyunk arra, hogy a legmodernebb orvostechnikai eszközökkel és eljárásokkal, mint például a lépcysta laparoszkópos fenestrációja és a mellékpajzsmirigy-adenoma eltávolítása, segítjük pácienseink gyógyulását. Ezek a minimálisan invazív műtétek jelentősen csökkentik a gyógyulási időt és a komplikációk kockázatát. Kórházunk elkötelezett a biztonságos és hatékony betegellátás mellett, ahol a páciensek kényelme és gyors felépülése a legfontosabb. Ismerje meg részletesen, hogyan nyújthatnak ezek a speciális beavatkozások megoldást Önnek vagy szeretteinek.

Lépcysta Laparoszkópos Fenestráció

A lépcysta laparoszkópos fenestráció egy minimálisan invazív sebészeti eljárás, melynek célja a lépen kialakult cysták kezelése. A lépcysták folyadékkal telt üregek, amelyek a máj szövetében alakulnak ki, és gyakran nem okoznak tüneteket, de nagy méretük vagy számuk esetén fájdalmat, diszkomfortot vagy más egészségügyi problémákat okozhatnak.

A Beavatkozás Menete:

 1. Előkészítés: A beteg általános érzéstelenítés alá kerül, és a hasüregbe szén-dioxidot juttatnak a jobb látási viszonyok érdekében.
 2. Műtéti Eljárás: A sebész kis metszéseken keresztül helyezi a laparoszkópot és a műtéti eszközöket a hasüregbe. A képernyőn látható élő kép segítségével a sebész a cysta falának egy részét eltávolítja vagy megnyitja (fenestrál), így csökkentve a cysta térfogatát és nyomását.
 3. Megfigyelés és Zárás: A sebész gondosan ellenőrzi, hogy nincs-e vérzés vagy egyéb szövődmény. A metszéseket varratokkal vagy tapaszokkal zárják.

Előnyök:

 • Kevesebb fájdalom és gyulladás műtét után
 • Gyorsabb felépülés és rövidebb kórházi tartózkodás
 • Kisebb hegek kialakulása
 • Alacsonyabb szövődmények kockázata

Mellékpajzsmirigy-Adenoma Eltávolítása

A mellékpajzsmirigy-adenoma eltávolítása célja az abnormális mirigy eltávolítása, amely túlzott mennyiségű parathormont termel, ezáltal zavarva a kalcium anyagcserét. Az elsődleges hiperparathyreoidizmus kezelésére szolgáló műtét kritikus a csontegészség és az általános jólét fenntartása érdekében.

A Beavatkozás Menete:

 1. Előkészítés: Általános érzéstelenítés mellett, a sebész lokalizálja a megnagyobbodott mirigyet ultrahang vagy egyéb képalkotó technika segítségével.
 2. Műtéti Eljárás: A sebész egy kis metszést végez a nyakon, és a megnagyobbodott mellékpajzsmirigy(ek)et eltávolítja. Az intraoperatív parathormon monitorozást gyakran alkalmazzák, hogy ellenőrizzék, valóban az összes érintett mirigyet eltávolították-e.
 3. Megfigyelés és Zárás: A sebészet után a sebet steril módon zárják, minimalizálva a fertőzés kockázatát.

Előnyök:

 • Csökkentett műtéti trauma
 • Gyors felépülés és kevesebb fájdalom a posztoperatív időszakban
 • Magas gyógyulási arány, a betegek többségében maradandóan normalizálódik a kalciumszint
 • A hangszál idegek és a környező szövetek megőrzése

Ezek a beavatkozások jelentős előrelépést jelentenek a betegellátásban, különösen a minimális invazivitás és a gyorsabb gyógyulási idő miatt.

Dr. Máthé Zoltán professzor
Dr. Máthé Zoltán professzor
Sebész, daganatsebész, endokrin sebész
Dr. Máthé Zoltán professzor
Dr. Máthé Zoltán professzor
Sebész, daganatsebész, endokrin sebész
Szakorvosok böngészése

Árak
 • Lépcysta laparoscopos fenestratioja
  1 206 000 Ft-tól
 • Mellékpajzsmirigy adenoma eltávolítása
  1 193 000 Ft-tól
Az árak tájékoztató jellegűek és nem tartalmazzák az ápolási csomag díját