Hírek

Hírek

Fontos figyelmeztetés - KORONAVÍRUS

2020-01-30
Kedves Pácienseink!
Fontos figyelmeztetés - KORONAVÍRUS

2019 december végétől kezdődően Kínában egy új, vírusos eredetű, influenzaszerű megbetegedést észleltek, melyet a megfelelő laboratóriumi módszerekkel igazolni is tudtak. Ezek szerint a mostani megbetegedés egy, az elmúlt 10 évben már megismert - elsősorban tüdőgyulladás betegséget okozó fertőzés egy variánsa.

Az új koronavírus jellemzője: az influenzavírusnál nagyobb a fertőzőképessége és nem csak emberről emberre, hanem állatról emberre is terjed. Az eddigi ismereteink szerint a halálozás gyakorisága nem nagyobb mint az influenzánál és elsősorban az idős vagy elesett, gyenge immunállapotú embereket érinti.

A mostani ismereteink szerint a betegség terjedését a megfelelő járványügyi szabályok betartásával, izolálással és a higiénés szabályok betartásával lehetséges megakadályozni. Kérjük fokozottan ügyeljen a gyakori kézmosásra! Ha nem ismeri a helyes kézmosási technikát, az alábbi videóban bemutatjuk, hogyan kell csinálni:

A Duna Medical Center ezen kívül a következőkről tájékoztatja Pácienseit:

1. Ismeretlen eredetű, magas lázzal járó légúti megbetegedésben szenvedő páciensnek nem tudunk biztosítani szakorvosi ellátást, ideértve a foglalkozás-egészségügyi vizsgálatokat is. Ezekben az esetekben a Dél-Pesti Centrumkórház (Szent László telephely, 1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7., tel: 061 455 8100) ambulanciáját kell felkeresniük.

2. Tekintettel arra, hogy a Duna Medical Centerben a vírus izolálására és azonosítására nincs lehetőség, minden olyan pácienst akinél a területi érintettség, az utazási szokások miatt gyanú merül fel a megbetegedésre és ennek kivizsgálását szeretnék, kérünk, hogy szintén a Dél-Pesti Centrumkórházt keressék fel.

Megértésüket és szíves együttműködésüket köszönjük! Amennyiben kérdése lenne, kérjük forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz a +36 1 790 7070-es telefonszámon!