Hírek

Hírek

Fordul a kocka: Nagy-Britanniából jönnek Magyarországra, magyar orvosokhoz betegek

2017-08-18
A Duna Medical Center fennállásának újabb mérföldkövéhez érkezett: Az intézmény szerződést kötött a nagy-britanniai Operations Abroad Worldwide-dal, melynek keretében nagy-britanniai társadalombiztosítás által finanszírozott ellátásra, valamint magán ellátásra érkeznek hazánkba külföldi páciensek.
Fordul a kocka: Nagy-Britanniából jönnek Magyarországra, magyar orvosokhoz betegek

A 2013-as Európai Uniós törvénymódosításokat követően az NHS (Nagy-Britannia egészségbiztosítója) pácienseinek – bizonyos megkötésekkel – lehetőségük van külföldi kórházat választani az ellátásukhoz és visszatérítést igényelhetnek kezelési költségeik után.

A magán és NHS páciensek külföldi gyógykezelését szervező brit Operations Abroad Worldwide jelenleg 40 ország 80 kórházával működik együtt és 1999-es alapítása óta több mint 50 000 beteg ellátását szervezte meg világszerte. Az együttműködésnek köszönhetően 2017 szeptemberétől már a Duna Medical Center is részt vesz a nagy-britanniai külföldi gyógykezelést választó páciensek ellátásában.

Ruth H. Taylor, az Operations Abroad Worldwide igazgatója az együttműködéssel kapcsolatban így fogalmazott: „Nagyon büszke vagyok rá, hogy exkluzív szerződést sikerült kötnünk a budapesti Duna Medical Centerrel. Az intézmény mind felszereltség, mind egészségügyi szakértelem tekintetében a legmagasabb színvonalat képviseli, és teljes mértékben biztos vagyok abban, hogy pácienseink a lehető legjobb kezekben lesznek. A mi célunk, hogy világszínvonalú egészségügyi szolgáltatásokat nyújtsunk a világ legjobb kórházaiban a lehető legrövidebb időn belül, kiemelten ügyelve a személyre szabott gondoskodásra, amit a legmagasabb szintű ellátás során biztosítunk.”

A szerződés létrejötte az egészségügyi turizmus egy új ágának fellendülését is jelzi: A nagy-britanniai betegek már nem csak a termálvizek vagy a fogászati ellátás miatt keresik fel Magyarországot, hanem más, összetettebb műtéti beavatkozások miatt is. Ezek közül elsősorban az ortopédiai, idegsebészeti, általános sebészeti és szemészeti beavatkozások a legkeresettebbek.

A Duna Medical Center a megnyitása óta eltelt 2 év alatt bebizonyította, hogy világszínvonalú ellátást biztosít, mind a járóbeteg-ellátás, mind a fekvőbeteg-ellátás területén. Az Operations Abroad Worldwide-dal kötött szerződés nagyon jó visszajelzés nem csak az intézmény, de az itt ellátást végző orvosok számára is, akik közül többen éppen az Egyesült Királyságból tértek vissza Magyarországra, így jól ismerik a külföldi páciensek és az ottani ellátók által támasztott követelményeket és magas elvárásokat.

A Duna Medical Center 2018-ban megnyíló kórháza már 130 betegággyal, 7 műtővel, csúcstechnológiás diagnosztikai részleggel,12 ágyas intenzív osztállyal és még szélesebb körű szolgáltatásokkal fogadja majd pácienseit. A Duna Medical Center kórháza a térség első, komprehenzív ellátást nyújtó magán-egészségügyi intézménye lesz, ami magas színvonalú ellátást fog nyújtani a magyar és a külföldi pácienseknek, elérhető áron”- nyilatkozta Amir Nachumi, a Duna Medical Center projektjének alapítója és vezetője.