Hírek

Hírek

Kedvezményes prosztataszűrés havonta a Duna Medical Centerben

2022-11-01
Sajnáljuk, de jelenleg nem tudunk kedvezményes prosztataszűrésre időpontot biztosítani. Kérjük, kövesse figyelemmel honlapunkat további ajánlatainkért! A Duna Medical Center novemberben két alkalommal is 22.600 forintos kedvezményes áron kínál lehetőséget a 40 év feletti férfiak számára a gyors és egyszerű prosztataszűrésre.
Kedvezményes prosztataszűrés havonta a Duna Medical Centerben

Felhívjuk figyelmét, hogy a szűrést tünetmentes pácienseink számára végezzük. Már fennálló, ismert prosztata probléma, vagy konkrét panasz esetén kérjük, keresse fel urológiai szakrendelésünket!

Hazánkban a férfiak daganat miatti elhalálozásának egyik leggyakoribb oka a prosztatarák, pedig az idejében felismert prosztatarák gyógyítható, visszaszorítható. Nem kell hát tovább magyaráznunk a korai felismerés jelentőségét!

A prosztata betegségeinek a kezdeti szakaszban kevés a tünete, ezért negyvenéves kor felett akkor is ajánlott évente szűrést végeztetni, ha nincsenek a prosztata megnagyobbodására vagy rosszindulatú elváltozására utaló tünetek.

A három, együtt elvégzendő vizsgálatból álló prosztata szűrővizsgálat egyszerű, gyors és fájdalommentes:

1. Laboratóriumi vérvizsgálat

Egy kialakulóban lévő betegség esetén a vérből kimutatható PSA (prosztata specifikus antigén) szintje biztosan megemelkedik, a laborvizsgálat eredménye ezt mutatja meg. Fontos tudni azonban, hogy pozitív lelet esetén is előfordul, hogy a további vizsgálatok aztán nem igazolják vissza a prosztatarák jelenlétét.

2. Manuális prosztatavizsgálat

A prosztata végbélen keresztül történő manuális vizsgálata - amitől néhányan tartanak - fájdalommentes, az orvos diszkrécióval és kíméletesen végzi. A tapintás alapján következtetni lehet az esetleg fennálló betegségekre, mint például a jóindulatú prosztatamegnagyobbodásra, a krónikus prosztatagyulladásra vagy a prosztatarákra.

3. Ultrahangos prosztatavizsgálat

Az ultrahangos vizsgálat képet és azonnali visszajelzést ad a prosztata állapotáról. Általa a még tüneteket nem okozó prosztatarák is nagy valószínűséggel kiszűrhető.

Tudnivalók a prosztataszűrés előtt

Az intenzív fizikai testedzés, a hosszú ideig tartó kerékpározás, a prosztatamasszázs, a végbélen át történő prosztatavizsgálat és a nemi aktus megemelheti a PSA értékeket, ezért PSA vizsgálata előtti két napban javasolt tartózkodni ezektől a hatásoktól.

Az ultrahangvizsgálat telt hólyag esetén végezhető el sikerrel, ezért a szűrővizsgálatra érkezés előtt javasolt a bő folyadékfogyasztás, illetve tartózkodni kell a vizeletürítéstől.

Tájékoztatás a szűrés eredményéről

A laboratóriumi vizsgálat elkészülte után szakorvosunk összeveti az elvégzett három vizsgálat eredményét. Ha az eredmények együttes értékelése felveti a kezelendő elváltozás kockázatát, akkor intézményünk felveszi önnel a kapcsolatot.

időpontfoglalás

Telefonos időpontfoglaláshoz kérjük, hívja a központi ügyfélszolgálatunka a +36 1 790 7070-es telefonszámon!