Hírek

Hírek

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja

2022-10-05
Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, ilyenkor több figyelmet szentelünk erre sok nőt érintő betegségre, illetve annak korai felismerésére.
Október a mellrák elleni küzdelem hónapja

A mellrák elleni küzdelem jegyében októberben a Duna Medical Centernél kedvezményes, 49.000 forintos kedvezményes áron foglalható komplex emlődiagnosztikai vizsgálatunk, mely tartalmazza a mammográfiás vizsgálatot, az emlőultrahang vizsgálatot és az emlő fizikális vizsgálatát, valamint a vizsgálatok eredményét összegző lelet elkészítését.

A mellrák elleni küzdelem legfontosabb eszköze a betegség korai felismerése, hiszen az időben diagnosztizált rosszindulatú elváltozás megfelelő kezeléssel jó eséllyel gyógyítható.

A mellrákszűrésről

Kinek ajánljuk a komplex emlődiagnosztikai szolgáltatásunkat?

A mammográfiás szűrővizsgálat a nemzetközi ajánlásoknak megfelelően minden 40 éves kor feletti nőnek évente vagy maximum kétévente ajánlott.

Mi a célja a komplex emlődiagnosztikai vizsgálatnak?

A komplex vizsgálat célja, hogy több vizsgálati módszer együttes alkalmazásával nagy biztonsággal kiszűrhető legyen már egy korai stádiumú rosszindulatú daganat jelenléte.

Miért fontos a rendszeres mellrákszűrés?

Minél előbb ismerjük fel az esetleg kialakuló mellrákot, annál hatékonyabb, sikeresebb lehet a kezelés. A korán felismert mellrák gyógyítható.

Hogyan zajlik a komplex mammográfiás emlődiagnosztikai vizsgálat?

A vizsgálat 4 alapfelvételből áll, és körülbelül 10 percet vesz igénybe. A felvételeket a radiológus orvos áttekinti, ezt fizikális vizsgálat majd az emlők és mindkét hónalj ultrahangos vizsgálata követi. Bizonyos, nem egyértelműen negatív esetekben szükségessé válhat kiegészítő speciális mammográfiás képek készítése, melyek pontosabban és részletgazdagabban ábrázolják az adott területet. Érzékeny emlők esetén célszerű a mammográfiai vizsgálatot a menstruáció első napját követő első két hétre időzíteni.

Milyen kockázata és mellékhatása van a vizsgálatnak?

A mammográfiás képalkotás alacsony energiájú ionizáló sugárzással történik, ezért a sugárkockázat elenyésző. A mammográfiás vizsgálatnak nincsenek mellékhatásai.

Mellimplantátum esetén elvégezhető-e a mammográfiás vizsgálat?

Az implantátumos mellről speciális felvételeket készítenek, ezzel a technikával az implantátumok nem kerülnek nyomás alá. Ez csak az emlőállomány és a hónalji régió vizsgálatát teszi lehetővé.

Mikor nem végezhető mammográfiás vizsgálat?

A vizsgálat terhesség vagy annak gyanúja esetén nem végezhető el.

Mikor kapok leletet?

A vizsgálatról való távozáskor. Az összefoglaló mammográfiás leletet a vizsgálatot végző radiológus orvos az elkészült mammográfiás felvételek és az UH vizsgálat együttes értékelése után átadja a páciensnek.

Októberi időpontfoglálás esetén kedvezményes díjunk a komplex emlődiagnosztikai vizsgálatra 49.000 Ft

Az emlődiagnosztikai szolgáltatásainkról itt olvashat bővebben!