Hírek

Hírek

Orr- és torokmandula eltávolítás kíméletesen

2023-07-03
Újdonság a Duna Medical Center magánkórházban! Új, korszerű, innovatív eljárást vezetünk be orr- és torokmandula eltávolításhoz: a BiZact™ tonsillectomiás olló használatával kíméletes, vérzésmentes módon történik a beavatkozás, mely további számtalan előnnyel jár.
Orr- és torokmandula eltávolítás kíméletesen

Mikor lehet szükség mandulaműtétre?

A mandulaműtétet általában akkor javasolják, amikor a mandulagyulladás rendszeresen, vagy krónikus formában jelentkezik, és jelentősen befolyásolja a páciens életminőségét. A mandulagyulladás gyakori tünetei közé tartozik a torokfájás, a nyelési nehézség, a láz és a gyakori fül- vagy arcüreggyulladások.

Ezek mellett a mandulák megnagyobbodása is indokolhatja a műtétet, ha a beteg légzési problémákat, alvási apnoét vagy beszédzavart tapasztal. A daganatos elváltozások is indokolhatják a mandulák eltávolítását, bár ez ritkán fordul csak elő.

Miért a BiZact™ olló a legjobb választás?

A BiZact™ olló a mandula eltávolításához használható legújabb fejlesztésű eszköz. Számos előnnyel rendelkezik a hagyományos módszerekhez képest:

  1. Kevesebb fájdalom: A BiZact™ olló csak 60 fokra melegíti a szövetet, míg a coblatio 90-100 fokon dolgozik. Ennek eredményeképpen a beteg 1-2 nappal korábban térhet vissza a normális táplálkozáshoz.
  2. Minimális vérzés: A BiZact™ olló minimalizálja a vérzésveszélyt, ami a mandulaműtét leggyakoribb szövődménye.
  3. Rövidebb műtéti és altatási idő: A műtét gyorsasága lehetővé teszi a beteg számára, hogy gyorsabban térjen vissza a mindennapi életviteléhez.
  4. Minimális szöveti károsodás: A BiZact™ olló a minimális szöveti károsodás mellett biztosítja a maximális hatékonyságot.

A Medtronic cég által forgalomba hozott BiZact™ tonsillectomiás eszköz garantálja a gyors, minimális vérzéssel járó, rövid altatás során elvégzett műtétet, minimális szöveti károsodással.

Amit a BiZact™ ollóról fontos tudni:

Az eszköz egyszerhasználatos, ergonomikus kialakítású, kényelmes alkalmazást biztosító tonsillectomiás olló. Az eszköz hajlított vágó pofái követik a mandulaágy görbületét, így akár 3 mm átmérőjű erek ellátására is alkalmas.

Videó az eszközről és a műtétről:

BiZact™ olló videó

Műtét videó

Ha további információt szeretne, vagy időpontot foglalna, keresse telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 1 790 7070-es telefonszámon, vagy írjon nekünk az info@dunamedical.com e-mail címre!

A mandulaműtét igénybevételét megelőző konzultációjára Prof. Dr. Gerlinger Imre szakrendelésére online is bejelentkezhet: