Hírek

Hírek

Új élet gyomor bypass után

2016-08-15
4 órával a műtét után betegünk lábra állt és a kórház folyosóján sétált, 46 órával később pedig már hazafelé tartott. Több mint 140 kilóról indul fogyása: páciensünk komoly esélyt kapott arra, hogy gyomor bypass műtétje után gyökeresen megváltozzon élete, és hozzávetőleg 50 kg-ot fog fogyni az elkövetkező másfél évben. Nyugat-Európában a gyomor bypass műtét a leggyakoribb beavatkozás a kóros kövérség kezelésére, ami mostantól Budapesten is elérhető a Duna Medical Centerben, elsőként Budapesten.
Új élet gyomor bypass után

Frissítés -2017. augusztus 16.:

Pont egy év telt el páciensünk műtétje óta, 2017. augusztusában már csak 96 kg-ot mutat a mérleg, ami 53 kg fogyást jelent!

 

Frissítés - 2016. december 15.:

Betegünk súlya már 115 kg alatt van, nagyon jól érzi magát, és már boldogan áll a mérlegre!

 

2016. augusztus 9-én végeztük az első gyomor bypass műtétet a Duna Medical Centerben. Páciensünk egy fiatal, 22 éves hölgy, aki tinédzser kora óta súlyproblémával küzdött és 149 kg-ra hízott. Több éve tervezte a "Nagy fogyást"; számos diétát kipróbált már: orvosi segítséggel fogyott is 30 kg-ot, de néhány hónap alatt visszahízta azt. Ezt követően jelentkezett intézményünkben, ahol szakemberek segítségével optimalizálta a táplálkozását és felkészült a műtétre.

A műtéti team vezetője, Dr. Vasas Péter betegünknek a műtét utáni táplálkozás részleteit magyarázza el.

A műtéti team vezetője, Dr. Vasas Péter betegünknek a műtét utáni táplálkozás részleteit magyarázza el.

 

A műtét során sebészünk "kulcslyuk" technikával 5 apró metszést ejtett a hasfalon. A műtét során egyszerre csökkentette a gyomor térfogatát, valamint a tápanyag útjának megváltoztatásával annak felszívódását is. A beavatkozás 2 óra alatt sikeresen lezajlott, a műtét során a sebészi team bél varrógépek segítségével készítette el a gyomor áthidalását. A műtéti team vezetője Dr. Vasas Péter volt, aki több mint 150 gyomor bypass műtétet végzett Nagy-Britanniában, s mostantól a Duna Medical Centerben is végzi ezt a műtéttípust.

Az elkészült gyomor-áthidalást a sebészi team egy speciális kék festékkel tesztelte, hogy megbizonyosodjanak a bélcsatorna folytonosságáról.

Az elkészült gyomor-áthidalást a sebészi team egy speciális kék festékkel tesztelte, hogy megbizonyosodjanak a bélcsatorna folytonosságáról.

 

A műtét után 4 órával páciensünk már sétált a kórház folyosóján és a dunai panorámában gyönyörködött. A Duna Medical Center csapata a kórházi tartózkodás közben is mindent megtett a beteg biztonságáért: a trombózis megelőzésében nagyon hatékony lábkompressziós pumpa éjjel-nappal dolgozott, valamint az ún. incentív spirométer 10 percenkénti használatával a műtét utáni tüdőgyulladás kialakulását előztük meg.

Betegük a műtét másnapján páciensünk Dr. Vasas Péterrel sétál.

Betegük a műtét másnapján Dr. Vasas Péterrel sétál.

 

A gyomor bypass műtéteknek köszönhetően a betegek testsúlyfeleslegének várhatóan 70%-a eltűnik 18-24 hónappal a műtét után. Most műtött pácienseink eredményeiről folyamatosan beszámolunk, így minden érdeklődő követheti majd a fogyás folyamatát.

 

Ha többet szeretne megtudni a műtétről, foglaljon időpontot, Dr. Vasas Péterről pedig itt találhat több információt! A műtéti feltételekről, a leggyakoribb kérdésekről további információkat olvashat a www.tulsulycentrum.hu oldalon!

 

Nézze meg a beavatkozásról készül műtéti videónkat! Figyelem: a film a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmaz!