Hírek

Hírek

Új generációs mandulaműtét: kisebb fájdalom, gyorsabb gyógyulás

2016-09-30
Hazánkban elsőként a Duna Medical Centerben végeztük azt a plazma technológiás mandulaműtétet, melynek egyik legnagyobb előnye, hogy a műtétet követően sokkal kisebb a fájdalom és gyorsabb a gyógyulás, mint a hagyományos eljárások során.
Új generációs mandulaműtét: kisebb fájdalom, gyorsabb gyógyulás

A Magyarországon most először alkalmazott vágási technika az úgynevezett kobláció (COBLATION), melynek során kontrollált plazma mező létrehozásával, alacsony hőmérsékleten van lehetőség a szövetek vágására, így minimál invazív műtétek végzésére. A sebvonalat környező szövetek csak kis mértékben károsodnak, ellentétben a széles körben elterjedt, szokványos, un. nagy frekvenciás, illetve rádiófrekvenciás orvosi kések használatával. Az új eljárást leginkább fül-orr-gégészeti műtéteknél, így torokmandula, orrmandula eltávolításánál vagy megkisebbítésénél, nyelvgyök és orrkagyló kisebbítésnél lehet alkalmazni (pl. horkolás-ellenes műtétek során).

Kobláció a gyakorlatban

Előnye, hogy a műtétet követően a fájdalom sokkal enyhébb, mint a hagyományos eljárásokkal végzett műtétek után, rövidebb a műtéti idő, kisebb a beavatkozás alatti vérzés, továbbá gyorsabb a normális életvitelre való visszaállás is. Az új technika helyi érzéstelenítésben és altatásban végzett műtétek esetén is használható.

Ha Ön is szeretné elvégeztetni a műtétet, foglaljon időpontot, vagy tekintse meg szolgáltatásunkat!