Orvosaink

Orvosaink

2 - Dr. Bőze Tamás - Szülészeti Központ vezetőhelyettes főorvos

2 - Dr. Bőze Tamás - Szülészeti Központ vezetőhelyettes főorvos

Szülész-nőgyógyász
Elérhetőségek
szuleszet@dunamedical.com
+36 1 790 7080
Kiemelt szakterület
terhességi magasvérnyomás, terhességi cukorbetegség, menopauzális medicina, laparoszkópos műtétek
Rendelési idő
Kedd
11:00 - 13:00
Rendelési idő böngészése
Bemutatkozás, szakmai életrajz

1997-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán „summa cum laude” minősítéssel.

Gyermekkorom óta orvos akartam lenni, a műtétes szakmák vonzottak nagyon. Egyetemi éveim alatt a sebészet érdekelt leginkább. A VI. éves szülészet-nőgyógyászat gyakorlat teljesítésekor azonban nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a szülészetet választom. A gyakorlat helyszíne, az akkori Baross utcai I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika magával ragadott, így végzés után itt kezdtem meg, és 14 évig itt folytattam orvosi munkámat.

A szülészeti tevékenység és a nőgyógyászati műtétek végzése mellett a mindennapjaim része volt az orvostanhallgatók oktatása, vizsgáztatása és a kutatómunka is. Tudományos tevékenységem elsősorban a terhespatológia, ezen belül a terhességi magasvérnyomás betegségek, valamint a menopauzális medicina, a korai petefészek elégtelenség klinikuma köré csoportosult.

35 éves koromban ügyeletvezető, és ezzel párhuzamosan a terhespatológiai osztály vezetője lettem. A progresszív betegellátás csúcsintézményeként országszerte fogadtuk a problémás, kóros terhességgel hozzánk irányított kismamákat. Az osztály élén töltött 5 év kivételes tapasztalatokkal gazdagította tudásomat.

2012 januárjában az Uzsoki Utcai Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályára kerültem, ahol a szülőszoba és a szülészeti részleg vezetése volt a feladatom. Az itt töltött kilenc év elsősorban a laparoszkópos műtétek tekintetében hozott fejlődést. Ezen felül a „közkórházi” tevékenység további önállóságra nevelt és a döntéshozatali képességem további fejlődését hozta magával.

2020 októbere a jogszábályváltozások miatt nagy kihívást jelentett további munkavállalásom vonatkozásában. Döntésem következtében - elhagyva a 23 éve járt utat - a magánegészségügy irányába indultam. A Duna Medical Center szülészeti központjának vezetőhelyettes főorvosa vagyok, az intézetben látom el a fekvőbeteg ellátást igénylő pácienseimet (szülésvezetés, császármetszés, nőgyógyászati kis beavatkozások, laparoscopos műtétek, és nyitott hasműtétet igénylő beavatkozások).

Tudományos tevékenységem: 

12 angol nyelvű, 18 magyar nyelvű közlemény és idézhető absztrakt, 13 könyvfejezet és egy könyv

A rendelésen 18 éves kortól fogadunk pácienst.

Tagságai
  • Magyar Nőorvos Társaság
  • Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság
  • Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság