Orvosaink

Orvosaink

Blaschke Rita

Blaschke Rita

Szülésznő
Elérhetőségek
szuleszet@dunamedical.com
+36 1 790 7080
Bemutatkozás, szakmai életrajz

Személyes bemutatkozás

A „Mi leszek, ha nagy leszek?” kérdésre nem volt egyszerű a választ megtalálnom. Gimnazistaként annyit tudtam, hogy a biológia érdekel, és szerettem volna már olyasmit tanulni, amit igazán közel érzek az érdeklődési körömhöz. A mozgás és az egészséges életmód témaköre foglalkoztatott, így jött az ötlet, hogy dietetikus leszek. Végül a védőnői szakot kezdtem el a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Szakán, és nagyon megtetszett a gyermekekkel, anyákkal való foglakozás. Másfél év után, amikor elkezdtünk szülészet-nőgyógyászatot tanulni, és hallottam a szülésznői kompetenciákról, belém hasított, hogy én nem dietetikus és nem is sem védőnő, hanem szülésznő szeretnék lenni!

Többen próbáltak lebeszélni a váltásról, mondván, hogy ez egy nagyon felelősségteljes szakma, és csak igazi hivatástudattal lehet végezni. Olyan biztos voltam abban, hogy ezt szeretném csinálni, hogy végül sikerült átjelentkeznem, elkezdtem és időben be is fejeztem az egyetemet.

Gyakorlataimat a Bajcsy Zsilinszky kórházban töltöttem, ahol teljeskörűen megismertették velem a szakma szépségeit és nehézségeit. Az egyetem befejeztével kicsit meg is ijedtem a rám váró felelősségtől. Egy magán kórházakban kezdtem el dolgozni, ahol szakrendeléseken, genetika szűrővizsgálatokon asszisztáltam. Elvégeztem egy jógaoktatói tanfolyamot is, amelynek során megtanultam, hogy mekkora mértékben csökkenthető a fájdalom csupán mozgásokkal.

Azt hiszem, meg kellett érnem arra, hogy ezt az áldozatokkal járó, de csodálatos szülésznői hivatást végezzem. El kellett telnie néhány évnek, hogy elkezdjen hiányozni a szülőszoba, a vajúdókkal való foglakozás, a nehézségek során történő segítés és a mindezek után érkező felszabadulás, katarzis megélése.

Boldogsággal tölt el a tudat, hogy itt természetes eszközökkel, az anya és magzat érdekeit leginkább szem előtt tartva végezzük a munkát! Nagy izgatottsággal és hihetetlen tudásszomjjal kezdtem meg a munkát a Duna Medical Center szülészeti központjában.

SPECIÁLIS ELJÁRÁSOK:
Fájdalomcsillapítás jógagyakorlatokkal