Orvosaink

Orvosaink

Dr. Balázs László

ortopéd-traumatológus sebész szakorvos - csak operáló orvos
Elérhetőségek
info@dunamedical.com
+36 1 790 7070
Kiemelt szakterület
Protézis beültetések, artoszkópos beavatkozások, lábujj korrekciós műtétek
Bemutatkozás, szakmai életrajz

Egyetemi tanulmányaimat a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen folytattam, ahol 2002-ben védtem meg orvosdoktori diplomámat.

Pályafutásomat a kecskeméti Honvéd Kórház Baleseti Sebészeti Osztályán kezdtem meg.

2008-ban közös szakvizsgát tettem ortopédia- traumatológiából, majd a Bács-Kiskun Megyei Kórház Ortopédiai Osztályán helyezkedtem el, később ortopédiai szakrendelést indítottam Lajosmizsén. Kongresszusokon és tudományos rendezvényeken számos előadást tartottam, több cikk és közlemény szerzője, társszerzője vagyok. Munkámat 2017-ben a kórház adjunktusi kinevezéssel, Lajosmizse Város Önkormányzata Elismerő Oklevéllel honorálta.

Hazánkban a várható élettartam és a lakosság egészségügyi állapota messze elmarad az európai uniós átlagtól. Nélkülözhetetlen a szemléletváltozás, miszerint a megelőzésre jóval nagyobb hangsúlyt kell helyezni. A mozgásszervi betegségek között vannak olyanok, amelyek könnyebben észlelhetőek, és vannak olyanok, amelyeknél a hatékony szűréshez kiegészítő műszeres vizsgálat is javasolt. Közös jellemzője ezeknek a betegségeknek, hogy amennyiben a kezdeti eltérések nem kerülnek korrekcióra, azok hónapok, évek alatt strukturális deformitásokat, anatómiai eltéréseket fognak okozni. Míg a funkcionális eltérések konzervatív kezeléssel, gyógytornával tökéletesen meggyógyíthatóak, addig a kialakult anatómiai deformitások, „kopások” esetén már rendszerint műtét szükséges, és ezzel sem mindig biztosítható a teljes gyógyulás. A gyermekkorban végzett szűrővizsgálatokkal számos eltérés könnyedén befolyásolható, és megelőzhető a felnőtt korban a munkaképességet is befolyásoló mozgásszervi panaszok kialakulása.

Operatív kezelés szükségessége esetén műtéti repertoárom közé főleg az alsó végtag degeneratív, kopásos betegségeinek ellátása tartozik akár minimál invazív beavatkozásként egynapos sebészeti ellátás keretei között úgymint lábujjkorrekciós műtétek, térdtükrözés, valamint térd-, és csípőprotézis beültetés, illetve ezen protézisek cseréje.

Tagságai
  • MOK
  • Magyar Ortopéd Társaság
Díjak, elismerések

Lajosmizse Város Önkormányzata Elismerő Oklevél