Orvosaink

Orvosaink

Dr. Ruzsa Mária

Dr. Ruzsa Mária

Neonatológus, Csecsemő- és gyermekgyógyász
Elérhetőségek
szuleszet@dunamedical.com
+36 1 790 7080
Nyelvtudás
román
Bemutatkozás, szakmai életrajz

Orvosi diplomámat 1998-ban szereztem a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen. 2004-ben csecsemő- és gyermekgyógyász, 2006-ban pedig neonatológiai szakvizsgát tettem.

1998 és 2012 között a váci Jávorszky kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának orvosa voltam, közben egy évet Budapesten az Országos Gyógyintézeti Központ Perinatális Intenzív Centrumában, fél évet pedig a dublini Rotunda Hospital (Írország) Újszülött Osztályán dolgoztam.

2012 és 2014 között a váci iskola-egészségügy főállású iskolaorvosa voltam.

2014 júniusától házi gyermekorvosként dolgozom Vácon, emellett ügyeleti szolgálatot teljesítek neonatológiai osztályokon.

Célom, hogy a kor követelményeinek megfelelő szinten, folyamatosan megújuló ismeretek birtokában lássam el mind a praxisom gyermekeit, mind az ügyeleti munkám során kezelésre szoruló újszülötteket, koraszülötteket.

Nagyon fontosnak tartom a szülőkkel és a munkatársaimmal való megfelelő kommunikációt, hiszen ez az alapja a jó kapcsolatnak, ez pedig elengedhetetlen a magas szintű preventív és gyógyító munkában, illetve a sürgősségi ellátásban.

Angolul és románul társalgási szinten beszélek, férjemmel és három lányunkkal Vácon élünk.

Nyelvtudás
román