Orvosaink

Orvosaink

Katona Nikolett

Katona Nikolett

Szülésznő - választható
Elérhetőségek
nikolett.katona@dunamedical.com
+36 (1) 790 7080
Bemutatkozás, szakmai életrajz

Személyes bemutatkozás

6 éves korom óta orvos szerettem volna lenni. Legjobban a sebészet érdekelt. Sokat viccelődtem a családtagjaimmal, hogy ha orvos leszek, kapnak majd új szerveket tőlem.

Tanulmányaimat Nyíregyházán, a Zay Anna Szakközépiskolában kezdtem, ahol közelről megismerkedtem az egészségüggyel. Egyre jobban lelkesedtem a szakma iránt. Érettségi után fogászati asszisztens képzést végeztem, ahol még jobban meggyőződtem arról, hogy az egészségügyben szeretnék dolgozni, és segíteni akarok az embereknek. Szülésznőként Budapesten a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végeztem.

A képzés második évében kerültem először szülőszobára, ahol az első napon egy gyönyörű, természetes szülés részese lehettem. Ekkor bizonyosodtam meg arról, hogy a világ legszebb hivatását választottam. Hálás vagyok a Szent Imre Egyetemi Kórházban dolgozó szülésznőknek, hogy az ott elöltött évek alatt széleskörű gyakorlatot szerezhettem és elmélyíthettem tudásomat a természetes szülésről. Az első pillanattól kezdve a természetes szülés híve lettem.

Boldogsággal tölt el, hogy segítséget nyújthatok az édesanyáknak, majd részese lehetek egy család születésének.

2019-ben Rómában, a Policlinico Umberto egyetemi kórházban voltam tanulmányúton. Itt betekintést kaptam a helyi szülészeti-, és újszülött ellátásba, és számos gyakorlati eljárást tanultam meg. Ezeket azóta is alkalmazom, hiszen fizikailag és lelkileg is nagy segítség jelentenek a kismamáknak.

2020-től egy Budapesti magánklinika szülésznői csapatához csatlakoztam, ahol tovább mélyítettem ismereteimet a szülészettel, valamint az újszülöttellátással kapcsolatban.  Szülészeti konferenciákon és továbbképzéseken is részt vettem.

Nemzetközi tapasztalat

Policlinico Umberto, Róma