Orvosaink

Orvosaink

Pohánka Frida

Pohánka Frida

Szülésznő - választható
Elérhetőségek
frida.pohanka@dunamedical.com
+36 1 790 7080
Bemutatkozás, szakmai életrajz

Személyes bemutatkozás

Kiskoromban két dologban voltam biztos: segíteni akarok az embereknek, és anyuka szeretnék lenni. Évekig fontolgattam az orvosi pályát, a szülészet kezdetben valahogy kívül esett a látóhatáron. A pályaválasztáskor viszont egy kedves hang sugallatára jelentkeztem szülésznő szakra. Ettől kezdve erre összpontosítottam, és az évek alatt egyre jobban megtaláltam benne a helyem. Igazán magabiztos mégis csak akkor lettem, mikor másodéves koromban világra segíthettem az első kisbabát. Onnantól tudtam, hogy biztosan ez lesz az én utam, és azóta nem is tudom másképpen elképzelni magam. A hivatásom a személyiségem része lett.

Tanulmányaimat 2014-ben fejeztem be a Semmelweis Egyetemen. Tanuló éveimet a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban töltöttem. Ezután közel hét évig dolgoztam a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházban. Ezalatt sok tapasztalatot és megerősítést kaptam, sok szeretetet oszthattam meg friss családokkal. Minden alkalommal fejlődtem szakmailag, és kicsit anyuka lettem én is. Elsőként azt tanultam meg, hogy a legfontosabb az empátia, és hogy az édesanyák biztonságban érezzék magukat. Hogy tudják, nincsenek egyedül. Hiszek benne, hogy nem az a leglényegesebb, hogy mit, hanem hogy hogyan mondunk. A megfelelő szakmai ismeretek azonban elengedhetetlenek, így nagy jelentőséget tulajdonítok a tudásom frissen tartásának, a fejlődésnek és a tudni akarásnak.

Mindig igyekeztem fesztelen hangulatot teremteni a szülőszobán, bizalmat és kötődést kialakítani a készülő családdal, hogy az oda vezető úton, és abban pillanatban, mikor megérkezik a gyermekük, együtt tudjak velük ünnepelni. Nem csak szakemberként, de egyfajta barátként is jelen tudjak lenni velük. Szerencsés vagyok, hogy alkalmam volt különféle nemzetiségű, más kultúrákból érkező kismamák oldalán helytállni, így gyorsan alkalmazkodom és hamar sikerül megtalálnom a közös hangot.