Hírek

Hírek

Bypassos keménylegények és vas(as)leányok a félmaratonon

2020-09-10
Bebizonyították: a gyomor bypass tényleg új életet adott.
Bypassos keménylegények és vas(as)leányok a félmaratonon

Szinte mindannyiuk története úgy kezdődik, mint a legtöbb túlsúllyal küzdő emberé: egy elhízott gyermekből túlsúlyos tinédzser, majd kórosan elhízott felnőtt lesz. Miután kipróbálták az összes divatos diétát - amit, ha abbahagytak, azonnal visszaszaladtak a kilók- segítséget kértek a fogyáshoz.

Bár sokan úgy gondolják, hogy a bypass műtét csupán a rövidebb és könnyebb útja a fogyásnak, az elmúlt hétvégén volt pácienseink bebizonyították, hogy rengeteg kitartással, munkával, életerővel és új testükkel képesek akár egy félmaratont is lefutni. 

A hónapok óta tartó járványügyi helyzet miatt a rendezvény megtartása kérdéses volt, de pácienseink eldöntötték, hogy szeptember 6-án vagy a versenyen, vagy virtuálisan, de teljesíteni fogják a kitűzött célt.

A legfrissebb „bypassost” Alessandrot 2020. januárjában műtötte Vasas doktor, így a fogyása még közel sem ért véget. Új életet kezdett, s máris sikeresen teljesítette az - előzőleg elképzelhetetlennek tűnő – 10 km-es távot!

Flórián a WizzAir maratonon

 

A 3 éve műtött páciensünk már elérte a versenysúlyát, s rendszeresen fut fél- és teljes maratonon. Ezúttal virtuálisan, Tiszakécskén teljesítette a közel 22 km-t, mindössze 2 óra 1 perc alatt. Gratulálunk eredményéhez!

 

Leilát is Dr. Vasas Péter műtötte 2017-ben a Duna Medical Centerben. Számtalan fél- és „teljes” maratonon van már túl, ezúttal 2 óra 31 perc alatt ért célba. Gratulálunk eredményéhez!

Leila a Wizz Air maratonon

 

Egy újabb „Vasas lány”, Rita, aki szintén 2017-ben járt nálunk gyomor bypass műtéten. Gratulálunk a lefutott 10 km-hez!

Rita a Wizz Air maratonon

 

Flórián első félmaratoni távján indult 3 évvel a műtétje után, rengeteg felkészülést követően 2 óra 14 perc alatt teljesítette azt, mely eredményhez ezúton is gratulálunk!!

Flórián a Wizz Air maratonon

 

Természetesen a csapat nem lett volna teljes a Doktor úr nélkül, így íme az ő fotója is, amia futás után készült. Dr. Vasas Péter nem csak szavakkal bátorította, saját nevezésével is motiválta korábbi pácienseit. Hisz abban, hogy a műtéttel nemhogy befejeződik, hanem éppen csak elindul a felkészülés az új életre, melynek elmaradhatatlan része az életmódváltás és a rendszeres mozgás. A beutazási korlátozások miatt ő az idén virtuálisan állt rajthoz és 2 óra 7 perc alatt teljesítette a távot. Gratulálunk a kiváló eredményhez!

Dr. Vasas Péter

 

A DMC sebésze, Dr. Sipos Péter rutinos versenyzőként állt a rajthoz, a versenyt 2 órán belüli ragyogó eredménnyel teljesítette, majd a célba érve személyesen is gratulált Flórián eredményéhez!

Flórián és Dr. Sipos Péter a Wizz Air maratonon

 

A Duna Medical Center vezetősége részéről pedig Gurney Anita ügyvezető igazgató vett részt a virtuális versenyen, s a 7.1 km-t lefutva mutatta meg, hogy rendszeres felkészüléssel és gyakorlással könnyen formába lehet lendülni.

Gurney Anita

 

A félmaraton lefutásával - és a fenti fotók segítségével - inspirálni szeretnénk a jelenlegi és jövőbeli pácienseinket, s a rendezvényen való részvételt hagyományteremtőnek szántuk. Reméljük a fentiek után mind többen kapnak kedvet a rendszeres testmozgásra, és jövőre még több páciensünkkel (és természetesen családtagjaikkal is) fogunk együtt futni a „LIFE 2.0” csapatban, melyre ezúttal mindenkit meghívunk. A 2021-es bypass-os futásra így a felkészülés ezennel elindult...

 

Bypass műtéteinkről többet megtudhat erre a linkre kattintva. Amennyiben Ön is fontolgatja az életmódváltást és ehhez szeretne segítséget kapni, foglaljon időpontot szakorvosainkhoz telefonos ügyfélszolgálatunkon a +36 1 790 7070-es telefonszámon, vagy online!