Hírek

Hírek

Epehólyag sebészeti konzultáció jelentős kedvezménnyel!

2023-09-01
Kedvezményünk folytatódik! Ha Ön 2023. október 31-ig epehólyag sebészeti szakorvosi konzultáción vesz részt nálunk, az első vizsgálatot 33.000 Ft helyett, 20.000 Ft értékben veheti igénybe.
Epehólyag sebészeti konzultáció jelentős kedvezménnyel!

Röviden az epekőről:

A baktériumok okozta gyulladás mellett a koleszterinben gazdag étkezés szintén lehet okozója az epekő kialakulásának. Az epében is emelkedik a koleszterinszint, ami növeli a kicsapódás kockázatát. Emelkedettebb kockázatot jelenthet a terhesség is, mert az ebből fakadó, vagy esetleg egyéb okból kialakuló megtört epehólyagnál az epeürülés nem teljesen szabad, így a kristályok ekkor is kicsapódhatnak.

Tünetek

Az epekövesség leggyakoribb tünete, hogy étkezés után, amikor a köveket is tartalmazó epe kiürül az epehólyagból, a jobb bordaív alatt éles, görcsös fájdalom jelenik meg. A kövek akár elzáródást is okozhatnak, ami tovább fokozhatja, vagy tartóssá teheti ezt a fájdalmat. Előfordulhat még gyomortáji vagy hátba sugárzó fájdalom, emésztési problémák, puffadás vagy akár hányás.

Epekő kivizsgálása és műtéte

Ha egyértelmű, hogy epekövünk van, akkor, mint minden műtét előtt, egy szakorvosi kivizsgálásra van szükség. Ennek során felmérjük a kövek pontos méretét, elhelyezkedését, az esetleges gyulladás mértékét, egyéb körülményeket. A műtét előtti kivizsgálás helyben, intézményünkben történik, és akár egy nap alatt elvégezhető.
Az epehólyagot legtöbbször altatásban zajló, kíméletes laparoszkópos eljárással, úgynevezett „kulcslyuk sebészettel” távolítjuk el. Lényege, hogy egy kis metszést ejtünk a köldöknél, ezen keresztül bevezetjük a kamerát. 2-3 további metszést végzünk a bordaív alatt, amelyeken keresztül bevezetett eszközökkel, a hasüreg felnyitása nélkül végezzük el az epehólyag eltávolítását.
A műtéteket a Duna Medical Center új, élvonalbeli technológiával felszerelt műtőkomplexumában végezzük.

A beavatkozás halogatásának veszélyei

Az epekövesség tartós fennállása krónikus gyulladást okozhat az epehólyagban, és további szövődményekhez vezethet: elzáródhatnak az epeutak, fekély alakulhat ki az epehólyagban, a kövek a bélbe bekerülve ugyan nagyon ritkán, de bélelzáródást is okozhatnak, vagy epehólyag daganat kialakulását is elindíthatják.

Ne halogasson tovább, éljen a kedvezmény és a gyors megoldás lehetőségével!

A felépülés folyamata

Az első héten előfordul levertség érzése, ez otthoni pihenéssel ellensúlyozható. A második héten fizikai megterhelést nem igénylő pl. irodai munka, vagy csökkentett munkaidejű tevékenység már végezhető, ez minden esetben egyénileg mérlegelendő. A komolyabb megterhelésre, sportolásra a 3-4 hét után kerülhet sor.

Az epekőről és a műtéti megoldásokról részletesebb információt itt talál.

Az epehólyag sebészet első konzultációjára szóló kedvezményt csak Prof. Dr. Máthé Zoltánhoz való időpont foglalás esetén vehetik igénybe.

A Duna Medical Center fenntartja a jogot az akció visszavonására, módosítására.

Ha további információt szeretne, vagy időpontot foglalna sebészeti szakorvosi rendelésre, keresse telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 1 790 7070-es telefonszámon, vagy foglaljon online!