Hírek

Hírek

Nyári kedvezményes prosztataszűrés a Duna Medical Centerben

2022-06-27
Sajnáljuk, de jelenleg nem tudunk kedvezményes prosztataszűrésre időpontot biztosítani. Kérjük, kövesse figyelemmel honlapunkat további ajánlatainkért! A Duna Medical Center a nyári időszakban 26.900 forintos kedvezményes áron kínál lehetőséget a 40 év feletti férfiak számára a prosztataszűrés gyors és egyszerű elvégzésére.
Nyári kedvezményes prosztataszűrés a Duna Medical Centerben

Felhívjuk figyelmét, hogy a szűrést tünetmentes pácienseink számára végezzük. Panasz, már fennálló, ismert prosztata probléma esetén kérjük, keresse fel urológiai szakrendelésünket!

Hazánkban a férfiak daganat miatti elhalálozásának egyik leggyakoribb oka a prosztatarák. Az idejében felismert prosztatarák azonban gyógyítható, visszaszorítható.

A prosztata betegségeinek a kezdeti szakaszban kevés a tünete. Negyvenéves kor felett ezért akkor is ajánlott évente szűrést végeztetni, ha nincsenek a prosztata megnagyobbodására vagy rosszindulatú elváltozására utaló tünetek.

A három együtt elvégzendő vizsgálatból álló prosztata szűrővizsgálat egyszerű, gyors és fájdalommentes:

1. Laboratóriumi vérvizsgálat

Egy kialakulóban lévő betegség esetén a vérből kimutatható PSA (prosztata specifikus antigén) szintje biztosan megemelkedik, az viszont előfordul, hogy a lelet pozitív, de további vizsgálatok nem igazolják vissza a prosztatarák jelenlétét.

2. Manuális prosztatavizsgálat

A prosztata végbélen keresztül történő manuális vizsgálata - amitől néhányan tartanak - fájdalommentes, az orvos diszkrécióval és kíméletesen végzi. A tapintás alapján következtetni lehet az esetleg fennálló betegségekre, mint például a jóindulatú prosztatamegnagyobbodásra, a krónikus prosztatagyulladásra vagy a prosztatarákra.

3. Ultrahangos prosztatavizsgálat

Az ultrahangos vizsgálat képet és azonnali visszajelzést ad a prosztata állapotáról. Általa a még tüneteket nem okozó prosztatarák is nagy valószínűséggel kiszűrhető.

Tudnivalók a prosztataszűrés előtt

Az intenzív fizikai testedzés, a hosszú ideig tartó kerékpározás, a prosztatamasszázs, a végbélen át történő prosztatavizsgálat és a nemi aktus megemelheti a PSA értékeket, ezért PSA vizsgálata előtti két napban javasolt tartózkodni ezektől a hatásoktól.

Az ultrahangvizsgálat telt hólyag esetén végezhető el sikerrel, ezért a szűrővizsgálatra érkezés előtt javasolt a bő folyadékfogyasztás, illetve tartózkodni kell a vizeletürítéstől.

Tájékoztatás a szűrés eredményéről

A laboratóriumi vizsgálat elkészülte után szakorvosunk összeveti az elvégzett három vizsgálat eredményét. Ha az eredmények együttes értékelése felveti a kezelendő elváltozás kockázatát, akkor intézményünk felveszi önnel a kapcsolatot.

Felhívjuk figyelmét, hogy nyári akciónk lezárult, a szeptembertől érvényes kedvezményes prosztataszűrésünkről ide kattintva tájékozódhat.

időpontfoglalás

Telefonos időpontfoglaláshoz kérjük, hívja a központi ügyfélszolgálatunka a +36 1 790 7070-es telefonszámon!