Hírek

Hírek

Sajtóközlemény - Új nevünk: Liv Duna Medical Center

2023-10-03
Mától Liv Duna Medical Centerként folytatjuk munkánkat, mellyel új, innovatív korszakot nyitunk a magánegészségügyben - kiemelkedő csúcstechnológia, magas szintű szaktudás, széles spektrumú, komplex egészségügyi szolgáltatások.
Sajtóközlemény - Új nevünk: Liv Duna Medical Center

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y


KIEMELKEDŐ CSÚCSTECHNOLÓGIA, MAGAS SZINTŰ SZAKTUDÁS,

SZÉLES SPEKTRUMÚ, KOMPLEX EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK

- ÚJ SZEREPLŐ A HAZAI MAGÁNEGÉSZSÉGÜGYBEN

ÚTJÁRA INDUL A LIV DUNA MEDICAL CENTER -

 

Örömmel és büszkeséggel jelentjük be, hogy a Liv Hospital Group, Törökország piacvezető magánkórházlánca veszi kézbe - a magánellátásban kiemelt szerepet betöltő – a Duna Medical Center működtetését. Az intézmény Liv Duna Medical Center (Liv DMC) néven - a Liv Hospital Group nyolcadik tagjaként - működik tovább az eddigi eredményeket megőrizve egy új, innovatív korszakot megnyitva a magyar piacon. A Liv Hospital Group kórházüzemeltetésben, egészségturizmusban szerzett tapasztalata és betegközpontú szolgáltatásai, a világszerte elismert magyar orvosi tudás, valamint az egészségügyi csúcstechnológia ezen találkozása a legmagasabb színvonalat hozza el Magyarországra és ezzel az Európai Unió területére. A tranzakció eredményeként a Liv Hospital Group birtokolja a menedzsment jogokat, valamint jelentős beruházási programot valósít meg annak érdekében, hogy a Liv DMC a magyar magánegészségügyi piac meghatározó szereplője legyen.

A Liv Hospital Group - mintegy 30 éves kórházvezetési és működtetési tapasztalatával a török magánegészségügyi piac meghatározó szereplője és 2022-ben egészségturizmus tekintetében piacvezetője is volt. Törökország a Világ egészségturizmusában a TOP5 meghatározó szereplő egyike, ismert és elismert egészségturisztikai desztináció.

A Liv Hospital Group - Joint Commission International (JCI) akkreditációval rendelkező - referenciakórházai tudományos eredményeikkel, szakmai elismeréseikkel és díjaikkal, korszerű diagnosztikai-, illetve kezelési technológiáival és szakértő orvosi személyzetével a világ minden tájáról érkező betegek számára nyújtanak kiemelkedő minőségű egészségügyi ellátást. A csoport célja, hogy a Liv Duna Medical Center egy-két éven belül a legmagasabb nemzetközi sztenderdeknek megfelelő referenciaintézmény legyen a régióban és egész Európában egyaránt.

A Liv DMC új, innovatív és egyedülálló koncepcióval lép a magyar magánegészségügyi piacra. Kiváló alapot biztosítanak erre a Duna Medical Center épületének meglévő adottságai, amelyet Magyarországon szinte egyedüliként, kifejezetten kórházi épületnek terveztek és építettek fel a közelmúltban. A közel 20.000 négyzetméter alapterületű, 12 emeletes klinikán a járóbeteg részlegen minden orvosi szakág megtalálható, a fekvőbeteg ellátást 7 jól felszerelt műtő, az intenzív ellátás képessége, valamint egy teljes kapacitás esetén 130 ágyas fekvőbeteg részleg szolgálja ki. A meglévő szolgáltatásokat továbbfejlesztve és újakat bevezetve a létrejövő kórház a legkomplexebb szolgáltatás csomagot nyújtó magánegészségügyi intézménnyé válik a magyar piacon, amely kiemelkedően beteg központú, prevenciós szemléletű és holisztikus megközelítéssel áll majd a páciensek rendelkezésre. Ezen túlmenően határozott cél, hogy a magánegészségügy területén egészen egyedülálló módon az ott dolgozó orvosok és egészségügyi szakemberek számára is kiváló lehetőséget biztosítson az intézmény a szakmai fejlődés szempontjából.  

A Liv DMC menedzsmentjének céljai: 

 • Magyarország és a régió vezető magánegészségügyi intézményévé válni, amely a járóbeteg ellátó szakterületek széles skáláján túl, a fekvőbeteg ellátás területén is egyre teljesebb palettán nyújtja szolgáltatásait.
 • Kiemelkedő színvonalú, magasan technologizált egészségügyi szolgáltatások nyújtása a betegségek megelőzése, diagnosztizálása, kezelése és utókezelése terén.
 • A legmagasabb betegbiztonság elérése azon orvosi beavatkozások esetében is, amelyeknél kiemelt fontosságú a 7/24 órában működő intenzív-osztály és a sürgősségi ellátás házon belüli biztosítása.
 • Holisztikus és prevenciós orvosi szemlélet, kiemelkedő betegközpontúság - a páciensek méltóságának maximális tiszteletben tartása mellett.
 • Teljeskörű betegút menedzsment - szakértő gondoskodás a páciensekről a teljes egészségügyi folyamat során, amely az egymásra épülő egészségügyi- és kényelmi szolgáltatások megszervezésén túl, a rendszeres informálást is magába foglalja.
 • Véleményformáló-, orvosi-kutató- és oktató egészségügyi intézményi működés – ahol a modern orvosi technológiák, az újszerű megközelítések terén tett kezdeményezések, felfedezések biztonságos bevezetése és alkalmazása zajlik.
 • Az egészségügyi szakemberek vonzása, megtartása és támogatása szakmai fejlődésükben, kiemelkedő karrierlehetőség biztosítása, képzések, tudományos szimpóziumok, konferenciák és egyetemi együttműködések kialakítása a legmagasabb szintű szakmai tapasztalatok átadása érdekében.

Összefoglalva: Magyarországra érkezett a tőkeerős, magánellátásban és egészségturizmusban piacvezető, török kórházhálózat, a Liv Hospital Group, amely a - jelenleg is jelentős magánszolgáltató - Duna Medical Center - működtetését veszi át. A Liv Duna Medical Center a meglévő és az érkező know-how, valamint a tervezett invesztíció segítségével nemcsak a magyar piac-, de a régió piacvezetőjévé és egész Európa meghatározó magánkórházává válik majd. 


Háttérinformációk a Liv Hospitalról 

A Törökország 13 városában 27 kórházat biztosító MLP Care Health Group nagyon erős regionális szereplő az egészségügy területén. Az MLP Care - amely évek óta megőrizte pozícióját Törökország legelterjedtebb egészségügyi szolgáltató csoportjaként Medical Park és Liv Hospital márkanevű kórházaival – víziója, hogy 1993 óta létrehozott tudományos tevékenységével a világ referenciaszervezetévé váljon:

 • házai nemzetközi egészségügyi szabványokkal, korszerű orvosi technológiával, szakértő és akadémikus orvosi személyzettel, valamint betegközpontú szolgáltatásmegközelítéssel Joint Commission International (JCI) akkreditációval rendelkeznek. 
 • A Liv Hospital kórházai évente közel 30.000 egészségturisztikai pácienst fogadnak a világ 85 országából, akiknek számos szakterületen nyújtanak a prevención, a diagnosztikán át személyre szabott, multidiszciplinális megoldásokon alapuló kezeléseket a legújabb technológiák alkalmazásával.
 • A Liv Hospital Group kiemelkedő tudású szakértői csapattal rendelkezik a daganatos megbetegedések kezelése területén, robotsebészeti infrastruktúrájával, speciális tumorsebészeti eljárásaival kiemelkedő eredményeket érnek el a tüdőrák, a nőgyógyászati ​​daganatok, a prosztatarák és bőrrák kezelése esetén. Ezek a tapasztalt orvosi személyzetet és speciális csapatmunkát igénylő műtétek teszik orvosszakmai szempontból is unikális tudású és képességű kórházlánccá nemzetközi szinten is a Liv Hospital Group-ot.
 • A Liv Hospital Group tudományos kutatásokat folytat az Istinye Egyetemmel, ahol csúcstechnológiai kutatásokat folytatnak a mesterséges intelligencia és a daganatkezelés területén. A kórházlánc személyzete, az oktatás és kutatásfejlesztés iránt elkötelezett sikeres orvosok és professzorok az Istinye Egyetem munkatársai közé tartoznak.
 • A GMP szabványok szerint kórházon belül először Törökországban létrehozott Regenerative Medicine Stem Cell Production and Application Centernek köszönhetően a kozmetikai bőrgyógyászattól és esztétikai beavatkozásoktól az ortopédiáig, a makacs sebektől az égési sérülések kezeléséig széles spektrumú kezelési megoldásokat kínál. 
 • A Liv Kórház rendelkezik a nemzetközileg elismert "Kiválósági Központ akkreditációjával": a Surgical Review Cooperation (SRC) által végzett audit alapján a robotsebészet, a vastagbélsebészet és az elhízásos megbetegedésekkel kapcsolatos sebészeti ágakban végeznek akkreditált gyógyító tevékenységet. 

Budapest, 2023. 10. 03.