Hírek

Hírek

Új élet: az első bolti farmertől a rúdtánc fitnesszig

2017-05-02
22 éves nőbetegünknek 2016. augusztusában gyomor bypass mütétje volt a Duna Medical Centerben, melynek következtében súlya 149 kg-ról 102-re csökkent 8 hónap alatt.
Új élet: az első bolti farmertől a rúdtánc fitnesszig

Frissítés: Már egy év telt el páciensünk műtétje óta, 2017. augusztusában már csak 96 kg-ot mutat a mérleg, ami összesen 53 kg fogyást jelent!

Májusban a hölgy a Duna Medical Centerben járt: munkatársaink alig ismertek a hölgyre, aki akkor még "csak" 47 kilogrammot fogyott. Bár a műtét óta folyamatosan nyomon követtük az állapotát, most a mérföldkövekről, célokról, a mindennapok kihívásairól kérdeztük őt.

Voltak olyan „mérföldkövek”, melyek különösen sokat jelentettek Önnek?

Rendszeresen járok a kiskutyámmal sétálni, napi többször is. Körülbelül a műtét után 1 hónappal azt vettem észre, hogy ő hamarabb elfáradt, mint én. Ez nagyon ritkán fordult elő korábban. A biciklizést is jobban bírom. A barátnőmmel nemrég egy 30 km-es távot tettünk meg, két szünettel. A műtét előtti időkben is sokat bicikliztem, de hamar elfáradtam és inkább csak hajtottam magam, minthogy élveztem volna. Ami még nagy öröm volt számomra, hogy fel tudtam venni egy 48-as, konfekcióméretű nadrágot és most már farmerom is van. Eddig csak leggings-eket hordtam…

 

dr. Vasas Péter és páciensünk beszélget az eddig elért eredményekről

 

Milyen most az egészségi állapota?

Most sokkal több az energiám és jobb a közérzetem. Fodrász voltam, tudom, hogy minden nagyobb hormonváltozásnál, testi változásnál előfordul a hajhullás, ezért az átmeneti hajhullást se fogtam fel tragikusan.

Hogyan változott meg az étkezése, mi az, amire jobban odafigyel?

Próbálok tudatosan étkezni. Figyelek rá, hogy minden étkezésnél legyen zöldség, reggelente gyümölccsel indítom a napot. Ha esetleg megeszek egy csokit, akkor figyelek rá, hogy beleférjen a napi kalória, zsír és cukormennyiségbe, amit fogyaszthatok. Igyekszem minőségi dolgokat enni és odafigyelni a vitaminbevitelre.

dr. Vasas Péter és páciensünk, immár 48 kg-mal könnyebben

 

Említette a biciklizést. Sportol ezen kívül valamit, vagy tervezi?

Úszni szeretnék, jógázni, és ha elérem a 80 kg-ot, akkor szeretném kipróbálni a rúdtánc fitneszt, mert az nagyon tetszik. Szeretnék visszatérni a lovagláshoz is, amit régen is szerettem csinálni. Ha elérem a 75 kg-os célt, végre mindent kipróbálhatok, akár a sziklamászást is. Úgy érzem, tele vagyok energiával, és ez nagyon jó!

Páciensünk útját idáig ide kattintva olvashatja el! Amennyiben érdeklik Önt bypass műtéteink, foglaljon időpontot!