Andrológia

Szakrendelések

Andrológia

Andrológia Az andrológia más néven férfigyógyászat elsősorban a férfimeddőség, nemzőképességi zavarok és a férfiak szexuális zavarainak – mint magömlés, merevedési problémák - diagnosztikájával és kezelésével foglalkozik. A területhez tartozik a férfi fogamzásgátlás és a férfi klimax problémájának kezelése is. Ezek a területek sokszor nem választhatók szét egymástól, hiszen több tünet hátterében gyakran egy ok állhat.

Mivel foglalkozik az Andrológia szakterülete?

Az andrológia a férfi reproduktív rendszer betegségeinek és zavarainak diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozó orvostudományi terület. Az andrológusok a férfiak egészségével és a reproduktív funkcióval kapcsolatos kérdésekre összpontosítanak, beleértve a spermium minőségét, a libidót és az erekciós funkciót.

A betegségek diagnosztizálásához az andrológusok széles körű vizsgálatot végeznek, beleértve a vér- és vizeletvizsgálatokat, a spermiogramot és az ultrahangot. A kezelések magukban foglalhatják a gyógyszeres terápiát, a hormonterápiát, a sebészi beavatkozást, vagy a növekedési hormon kezelést.

Az andrológia fontos szerepet játszik a férfi egészség megőrzésében, beleértve a férfi reproduktív rendszer betegségeinek megelőzését és kezelését. A férfiak életkoruk előrehaladtával számos urológiai és andrológiai kérdéssel szembesülnek, mint például a prosztata megnagyobbodása, a libidó csökkenése és a férfi menopauza.

Az andrológia folyamatosan fejlődik az új diagnosztikai és kezelési módszerek fejlesztése révén, és egyre nagyobb hangsúlyt fektet a betegek személyre szabott kezelésére. Az andrológusok együttműködnek más szakorvosokkal, beleértve az urológusokat, endokrinológusokat, sebészeket és más területek szakembereit a betegek számára a lehető legjobb kezelést biztosítása érdekében.

Spermiogram

A meddőségi kivizsgálás szerves részét képezi a férfi partner spermium vizsgálata. Ennek során 3-5 napos önmegtartóztatást követően helyben vagy hozott mintából spermaleadás történik. A spermaleleteket nagy pontosságú spermaanalizátor értékeli, majd bakteriológiai vizsgálatra is sor kerül. A spermium analízise során a mozgékonyság, a mennyiség és a normál alakú sejtek meghatározása történik. A vizsgálat nem része egy általános andrológiai konzultációnak.

Prof. Dr. Papp György
Prof. Dr. Papp György
Andrológus
Prof. Dr. Papp György
Prof. Dr. Papp György
Andrológus
Szakorvosok böngészése

Árak
 • Andrológiai kontroll vizsgálat
  34 000 Ft
 • Andrológiai professzori kontroll vizsgálat
  38 000 Ft
 • Andrológiai professzori konzultáció
  45 000 Ft
 • Andrológiai szakorvosi vizsgálat
  38 000 Ft
 • Sperma analízis
  38 000 Ft
Az árak tájékoztató jellegűek