Hírek

Hírek

Pink Friday a Duna Medical Centerben

2023-09-01
Szeptemberben is folytatódik Pink Friday sorozatunk, a hónap folyamán két pénteken is - szeptember 15. és 22. napokon - 10%-os árkedvezményt biztosítunk a 40 év feletti nők számára elérhető komplex mammográfia szűrésünkre.
Pink Friday a Duna Medical Centerben

Az emlőrák a leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedésnek számít a nők körében. Évente körülbelül öt-hatezer új beteget regisztrálnak. A megelőzésben fontos szerepet játszik a szűrővizsgálat, amellyel elérhető, hogy a még nem tapintható elváltozás is kiszűrésre, majd eltávolításra kerüljön.


Hogyan zajlik a vizsgálat?

  • A vizsgálat 10 percet vesz igénybe és 4 darab alapfelvételből áll: A kát emlőről minden esetben kétirányú 2D és 3D tomoszintézissel együtt készülnek a standard mammográfiás felvételek. A készülék egyúttal szintetikus 2D képeket is készít, ami a daganatok felfedezését segíti elő.
  • A felvételek álló helyzetben (állapottól függően, ritkán ülve) speciális Hologic berendezéssel történik.
  • A megfelelő képminőség érdekében az emlőkre szükséges erősségű nyomást fejtünk ki, mely enyhe kellemetlenségtől eltekintve nem mondható fájdalmasnak. A felvételeket a radiológus orvos áttekinti, ezt fizikális vizsgálat, majd az emlők és mindkét hónalj ultrahangos vizsgálata követi.
  • Bizonyos, nem egyértelműen negatív esetekben szükségessé válhat kiegíszítő speciális mammográfiás képek készítése, melyek pontosabban és részletgazdagabban ábrázolják az adott területet.

Leletet a vizsgálat befejeztével azonnal adunk!

Fontos: Intézményünkben valamennyi emlőszűrés és diagnosztikai eljárás rendelkezésre áll, beleértve a legfontosabb emlőintervenciókat: aspirációs cytológia, core biopszia, sztereotaxiás vákuum asszisztált emlőbiopszia

Jelentkezés: Klinikánkon beutaló nélkül vehető igénybe a mammográfiás vizsgálat, telefonon előre egyeztetett időpontban.

A mammográfiáról bővebben ide kattintva olvashat.