Hírek

Hírek

Új szűrővizsgálati csomag dohányosoknak

2021-10-15
Mindenki ismeri a dohányzás egészségügyi kockázatait, mégis nehéz lemondani róla, amikor már szokássá vált. Fontos azonban, hogy ilyen esetben fokozottan figyeljünk oda az esetleges elváltozásokra, hiszen egy kialakuló betegség esetén a gyógyulás szempontjából kulcsfontosságú a korai felismerés, és az időben elkezdett kezelés. Ennek érdekében hoztuk létre a 40 év feletti dohányosoknak szóló szűrővizsgálati csomagunkat.
Új szűrővizsgálati csomag dohányosoknak

A dohányosoknál bizonyos elváltozások nagyobb eséllyel fordulnak elő. Ezek elsősorban az erek beszűkülése és rugalmasságának elvesztése, a tüdő daganatos megbetegedései, a hörgők krónikus gyulladása, valamint az egyéb daganatok, például a hólyagdaganat megjelenése. Szűrőcsomagunk célja ezeknek az elváltozásoknak a gyors és korai felismerése. A nyaki erek ultrahangos vizsgálatával megállapítható, hogy milyen az érrendszer általános állapota, mekkora az érelzáródás, pl. szívinfarktus, vagy a stroke kockázata. A hasi és kismedencei ultrahangvizsgálat feltérképezi a belső szervek, többek között a vese és a húgyhólyag állapotát. A kontrasztanyag nélküli, alacsony sugárdózisú mellkasi CT vizsgálat nagy pontossággal, már korai szakaszban képes megmutatni a tüdő elváltozásait, az esetleges daganatokat.

A szűrővizsgálati csomag részét képezi az oxigénszaturáció mérése, amely a vér oxigénszintje alapján képet ad a tüdő oxigénfelvételi képességéről is. A dohányzási szokások kérdőíves felmérése, valamint a vizsgálati eredmények értékelése alapján írásban orvosi szakvéleményt adunk arról, kimutatható-e olyan elváltozás a szervezetben, ami további, még célzottabb kivizsgálást vagy orvosi kezelést tesz szükségesé.

Ha ön dohányzik és már betöltötte a 40. évét, érdemes kiemelt figyelmet fordítania az esetleg megjelenő betegségek korai kiszűrésére.

A szűrővizsgálati csomag tartalma:

  • Nyaki erek ultrahangos vizsgálata
  • Hasi és kismedencei ultrahangvizsgálat
  • Alacsony sugárdózisú kontrasztanyag nélküli mellkasi CT vizsgálat (40 éves kortól, évente egyszer végezhető)
  • Oxigénszaturáció mérés
  • Dohányzási szokások kérdőíves felmérése
  • A vizsgálati eredmények írásos értékelése, orvosi szakvélemény

A szűrővizsgálati csomag ára: 70.400 forint

Bejelentkezés: +36 (1) 790 7070